Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Asus GeForce 7600GS Silent snel te heet?

Anoniem
tinus89
23 antwoorden
 • Het is al laat, dat komt omdat ik de hele tijd GTA:SA heb zitten spelen, maar na een uur of anderhalf krijg ik rare dingen: het spel verspringt steeds van snelheid, soms schiet ik ineens vooruit. Gisteren had ik dit ook met een anders spel, dat na een tijdje steeds even vast ging zitten. Heb ik een rotte videokaart gekocht, of is mijn setup gewoon te heet? SiSoft Sandra gaf zojuist voor mijn chip temperature 64.2 graden aan… (kan ik dit eigenlijk ook meten [b:b8c425327c]tijdens[/b:b8c425327c] het spelen?).

  Ik heb een Asus GeForce 7600GS (dat is met een passieve koeling, dus geen fan erop!) in een Antec NSK 4400 kast waar standaard een grote fan achterin zit. Verder heb ik een Cooler Master Hyper-X als processor koeler, die (omdat de fan haaks op de processor staat) ook voor de doorstroom van de lucht moet zorgen. Zie foto.

  [img:b8c425327c]http://img150.imageshack.us/img150/8302/internnsk4400qs0.th.jpg[/img:b8c425327c]

  Op de foto zie je de videokaart niet zitten, want die zat er toen nog niet in, maar je ziet duidelijk het pci-e slot zitten waar ik 'm nu in heb gestopt. Verder geen andere insteekkaarten die eventuele doorstroom zouden kunnen belemmeren. Is dit genoeg koeling? Of ligt het heel ergens anders aan? Of heb ik mijn cpu-koeler verkeerdom gedaan?

  Oja het moederbord is een MSI K9N Neo-F met een nForce 550 chipset.
 • Download Everest: http://www.majorgeeks.com/download4181.html eens. Even flink gamen en dan direkt (in de linkerkolom van het progje) alle temperatureen oproepen via moederbord>sensoren.

  Zet dan de temps van je CPU, videokaart, mobo hier eens neer
 • ik vind passief persoonlijk maar nix
  als die maar telkens te heet blijft misschien maar eens denken over een active cooling
 • GPU 65 graden, heter krijg ik 'm niet.
  HD 33 graden
  CPU 29 graden

  Die laatste zal iets meer zijn. Ik denk dat 65 graden voor de GPU niet te heet is. Ik denk dat het ergens anders aan ligt.
 • Temperaturen zijn goed. Voor een passief gekoelde kaart is je temp zelfs uitstekend. Het lijkt me sterk dat je eerst 1 1/2 uur probleemloos kunt spelen en dat dan pas de problemen beginnen als het aan een brakke videokaart zou liggen.

  Ik zou je geheugen eens testen met memtest: http://www.memtest86.com/
 • Wat voor voeding heb je?
  Lijkt me sterk dat 'ie te slap is bij een 7600GS maar het zou kunnen.

  Verder heb je misschien een ander kaartje dat je even erin kan stoppen? (misschien lenen van je buren :P )
 • Memtest86: Shit, ik heb geen floppydrive! Ik wist dat het een keer tegen me gebruikt zou worden… Is er een andere manier om die memtest te doen of moet ik maar even de drive uit mijn oude computer halen?

  Voeding: In de Antec NSK 4400 zit een 380 W voeding. Het leek mij meer dan voldoende, omdat ik zeer weinig en als het goed is ook zuinige hardware componenten heb gekocht, zoals de 65W uitvoering van de AMD X2 4200+. Zie hier voor meer specs.

  Ik ken verder niemand in de buurt met een pci-e kaart.

  Ik heb laatst op aanraden van iemand in de BIOS mijn geheugen commandrate van 2T naar 1T gezet. Geen idee wat het is, maar kan dat er iets mee te maken hebben?
 • Memtest is ook als een bootable cd image beschikbaar.

  Die "command rate" heeft alleen invloed op processor en geheugen. Als je systeem dat niet aankan, krijg je hoogstens blauwe schermen. Maar naar mijn idee heeft het totaal geen invloed op temperaturen.
 • Zet je bios eens op default waarden.
  Die voeding moet het makkelijk trekken inderdaad.
 • Voor wat het waard is, ik heb dezlfde videokaart en na 2 uur F.E.A.R is hij 52 graden.
 • Een videokaart kan zo ongeveer max 100 graden aan (hangt ook van de meting af!!)
  Dus dat is het probleem normaal gezien niet, of de meting is fout…Kun je eens voelen aan het koelblok?
 • Het ligt niet aan de temperatuur van mijn videokaart, denk ik. Als ik GTA eventjes met rust laat en wat anders ga doen (en de gpu weer op zijn standaard temperatuur laat komen) en vervolgens verder ga met GTA gaat die meteen door met die rare versnellinkjes! Ik dacht dat het aan de temp van de gpu lag omdat de problemen pas na een (flink) tijdje spelen komen aanzetten. Maar wellicht is het wat anders?

  Ik heb memtest86 nog steeds niet uitgevoerd :oops: Ik ga dat vanavond nog doen! Even die iso voor die bootable cd-rom downloaden… Ik laat wel weten hoe dat is afgelopen.

  In elk geval bedankt voor het meedenken iedereen!
 • 7600gs/gt 7900gt etc met passieve koeling geven vaak problemen met de koeling.

  In de zomer staan de topics op internet er vol over.
  Een game kaart en passief betekent hoge temperaturen.

  Een case fan recht op het koelblok helpt een hoop.
 • Ok. Memtest86 twee keer achter elkaar volledig uit laten draaien, maar die geeft 0 errors. Is er ook niet zoiets voor het geheugen van je videokaart? Ik denk nog steeds dat het toch niet aan de temperatuur van het ding ligt. Tijdens het spelen van Just Cause is de temperatuur boven de 70 graden heb ik ontdekt, en dat haal ik echt niet bij GTA:SA. Waar zou het nog meer aan kunnen liggen?
 • Heb je die videokaart er later bijgezet en daarbij een andere vervangen?
 • 't zal vast aan mij liggen, maar een GPU van 65ºC vind ik érg heet. Mijn kaart (X850XT PE) komt stressed niet boven de 39-45 uit. Idle op 23-27. Dit icm een Zalman VF900-Cu. Zet die er maar op. Kost 27 eurie.  klein mobootje trouwens. M-ATX ? of is dat zo'n smalle van MSI ?
 • @orcer: nee. Dit is mijn nieuwe computer. Losse dingen gekocht en aan elkaar geplakt.

  @mrelectro: Ik wil best een videokaart koeler erop gaan zetten, maar ik ben nog steeds niet meer overtuigd dat het aan de temp van mijn gpu ligt. Ik had mijn pc vannacht aan laten staan voor wat filesharing. En toen ik deze dag GTA opstartte was hij meteen in de war. Ik moest de PC herstarten en daarna ging het meteen goed. Ik schreef al eerder dat de problemen er ook meteen zijn na het afkoelen van de kaart (zonder herstart)…

  Het is geen M-ATX mobo, gewoon de MSI K9N Neo-F zoals ik ook al eerder zei (in mijn startpost). Wel opletten hoor! :wink:
 • Heb nog niemand over drivers gehoord…

  Heb je de nieuwste en ook directx9 ?

  Heb je je pc schoon ?(gedrefragmenteerd, spyware eraf, virussen etc eraf, geen fouten in je registerbestanden van windows)

  Dat kan ook veel fixen.
 • Kast open, tafelventilator op je vga richten.
  Nog arti,s dan is er meer mis.
  Geen arti,s dan wordt hij dus te heet.
 • ik heb zelf sinds een tijd een 7600gt silent, dus ook passief, en die koelt heel goed hier. idle is hij rond de 42 graden en stressed komt hij niet boven de 50. nu heb ik wel een antec nine hundred case met een heel goede airflow dus ik weet niet of dat bij mij de kaart zo koud maakt maar hij kan het heel goed doen :)

  ik heb alleen nog geen ervaring met de zomer :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.