Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

700:1 t.o.v. 1000:1 contrast een wereld van verschil?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik ben ik het proces van de vervanging van mijn 19" TFT door een 22" breedbeeld. Naast mijn andere afwegingen kijk ik naar de verschillen in contrastratio. Zal ik, bij gemiddelde gebruiksomstandigheden (wat dat dan ook mogen zijn) een duidelijk verschil merken tussen een 700:1 en een 1000:1 contrast?

  Natuurlijk is dat niet éénduidig te beantwoorden omdat de verschillende merken qua beeld, kleurweergave etc. niet hetzelfde zijn. Wellicht valt er toch een zinnige opmerking over te maken?

  Probleem is dat de schermen nooit in de winkel naast elkaar te zien zijn. En dan nog: TL licht erop, niet optimaal ingesteld etc.
 • Hoeveel contrast heeft je huidige TFT? Als je daar tevreden mee bent, waarom dan meer nemen?
  En let ook op het feit dat cijfers niet alles zeggen, kijken is veel meer waard :wink:
 • Tja, ik heb nu 800:1. Dat vind ik een heel mooi beeld. De twee belangrijkste kanshebbers voor aankoop hebben echter dus 200 meer respectievelijk 100 minder contrast.

  Of ik achteruitgang resp. vooruitgang duidelijk bemerk ik in een winkel zo moeilijk te bepalen. De lichtomstandigheden zijn zo anders en de monitoren zijn ook niet volgens je eigen wensen afgesteld.

  Vandaar mijn vraag of er iets algemeens te zeggen valt over het verschil in contrast van 300.
 • Een groot probleem bij die waarden is, dat je niet weet hoe ze gemeten zijn. Maar gerede kans dat het een maximale waarde is, met dus contrast en helderheid op zijn hoogst. En dan moet je bij de gemiddelde tft een zonnebril opzetten. Ik hecht er iig weinig praktische waarde aan. Ik speel trouwens met hetzelfde idee. De 22" zijn tegenwoordig heel betaalbaar, en toch aardig groter.
 • Ja, ik kreeg net een link/test doorgespeeld waarbij blijkt dat opgegeven contrasten van 800:1 in een reële meting nog niet een kwart van die waarde zijn. Het is dus weer fabrikantenverneukerij tot en met.

  Ik ga maar op zoek naar een paar betrouwbare reviews van de IIyama en de Samsung 22" waar mijn keuze voorlopig tussen ligt.

  Dank voor de reakties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.