Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

De keuze een beamer of een LCD budget max 3000-4000

Anoniem
None
11 antwoorden
 • LCD-tv's worden idd steeds beter. De kijkhoek is echter nog veelal beperkt en de kleurenweergave wat minder. Nieuwe generatie LCD gebruikt echter meer energie, terwijl da plasma's zuiniger worden.
 • Binnenkort willen wij een huis kopen en daar wil ik in de huiskamer een goede voetbalpot en film kunnen kijken. Vereist is een goed beeld HDTV of iets dergelijks. Een groot scherm lijkt me persoonlijk erg mooi! Wat raden jullie me aan; een beamer of een flink lcd scherm?


  Dank je!
 • voor 3000-4000 euro zou ik lekker naar een groot plasmascherm kijken als ik jou was.
  een goeie beamer kost meer, zeker als je een beetje goed snel beeld wil hebben.
  En een plasma heeft ook nog een andere functie, het ziet er gewoon mooi uit in je huiskamer. een beamer staat niet mooi en voor goed beeld heb je trouwens ook nog eens een scherm nodig (een muur is niet aan te raden). Dat staat dus niet mooi in je huiskamer.
 • waarom een plasma en geen lcd?
 • omdat plasma dacht ik kleurechter is. Bij plasma is ook geen sprake van contrastratio's, omdat de basiskleur al echt zwart is. Waarom géén plasma zou ik zeggen?
 • Plasma heeft dacht ik wel een vrij beperkte levensduur (hoogstens vijf jaar), en is nogal gevoelig voor inbranden. Verder zijn het stroomvreters (200W of meer).
 • Daar is Obi ff weer … 8)

  Toevallig ga ik binnenkort ook verhuizen en net als topicstarter wil ik als de bankrekening het nog toestaat wat behang in de woonkamer uitsparen door er een groot TV scherm op te hangen … :lol:

  Voor mij trouwens geen beamer, ten eerste omdat het een heel gedoe is om zo'n opstelling te maken (projector verzonken in het plafond, scherm dat automatisch naar beneden moet komen, etc.) en ten tweede omdat het in de genoemde prijsklasse never nooit zo'n mooi beeld zal geven als de huidige generatie LCD's.

  Zelf zit ik watertandend te kijken naar de Sharp XD1E-serie met LCD-panelen van een redelijk formaat en toch al redelijke prijzen: de 52" (132cm) heb je al voor ca. 3.650 euro en de 46" (117cm) heb je al voor ca. 2.850 euro (bijv. bij Azerty.nl). En dan de specs, o.a.:

  Full HD LCD Televisie (1080P)
  Resolutie 1920 x 1080 (6.220.800 pixels)
  Paneel Contrastratio 2000:1
  Inkijkhoek H 176°/ V 176°
  Progressive scan

  Ik heb het scherm nog niet in een winkel kunnen mogen bewonderen, maar bij de Mediamarkt heb ik wel een demonstratie gezien van een Full HD paneel van Samsung waarop een Blue Ray DVD-tje @ 1080P werd afgespeeld en ik was er erg van onder de indruk wat betreft beeldscherpte.

  Als ik zo'n LCD paneel koop, wil ik het nl. ook multifunctioneel in kunnen zetten, dus ook met een PC erop aangesloten waarmee ik die volle 1920x1080 pixels als bureaublad kan gebruiken om vanaf m'n sofa met m'n draadloze toetsenbordje lekker te kunnen internetten (leesbare lettertjes dus).

  En waarop ik met m'n draadloze controller ook op die mooie 1920x1080 schermresolutie zou kunnen gamen (vereist minimaal wel een GeForce 8800GTX, maar als je toch een nieuwe PC aan gaat schaffen … :P ). Responstijd van het scherm is volgens de website van Sharp 4ms, maar ik weet ff niet of je dit gewoon kunt vergelijken met de responstijd van computerschermpjes …

  Maar goed, de komst van dit soort LCD panelen met dergelijke specs voor prijzen die enigszins betaalbaar beginnen te worden, doet mij technologieën als huiskamer-beamers of plasma-schermen toch wel vergeten … De vraag is of ik in 2007 ook toehap en m'n oude beeldbuisbreedbeeld naar de zolder verban of dat ik toch nog ff wacht op SED Displays (of Oppervlaktegeleidingselektronenemissiebeeldschermen voor de Neerlandici onder ons :D) …

  EDIT: Op de website van Sharp linken ze trouwens naar een online blad waarin een artikeltje over het 46" scherm staat: ik zet zo m'n vraagtekens bij de objectiviteit van het artikeltje, maar wellicht toch leuk om even te lezen … :)

  [img:d0d153a336]http://img185.imageshack.us/img185/8370/digitaltesttv5.th.jpg[/img:d0d153a336]
 • Als je nu kiest voor een groot scherm. Is dan LCD of Plasma beter? 108cm plus
 • bij maten groter dan 100 cm is plasma (nog) beter dan LCD.
  Maar die achterstand is LCD aan het inlopen.
  Met de huidige schermen zou ik lekker een plasma scherm nemen.

  Aan de andere kant is een full HD LCD zoals in dat artikel natuurlijk geweldig. en dat ligt ook nog binnen je budget.
 • [quote:8d01304461="Driversr"]Als je nu kiest voor een groot scherm. Is dan LCD of Plasma beter? 108cm plus[/quote:8d01304461]Heb je zelf al eens gekeken in een winkel? En vraag eens naar een True HD-demonstratie op zo'n 1920x1080 scherm waarvan de bron (HD-DVD of Blue Ray) ook die resolutie heeft.
 • Kortom, een lcd is rap op weg om de plasma te achterhalen. 48 inch is idd een mooie groote. Mochten jullie mooie aanbiedingen zien, laat het even weten. MYCOM heeft ook mooie staan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.