Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP slot kapot?

Anoniem
JurgenvW
10 antwoorden
 • De laatste tijd begon mijn videokaart steeds meer kuren te vertonen: scherm bevriest, zwart beeld, artifacts, enz.
  Op een gegeven moment kwam ik zelfs niet eens meer verder dan het Pentium logo wat bij het opstarten in beeld verschijnt en nu is het helemaal voorbij (NO SIGNAL).
  Ervan overtuigd dat het de videokaart was een nieuwe aangeschaft, maar helaas nog steeds geen resultaat. Mijn grote angst is nu dat het niet de kaart, maar de AGP slot zelf is.
  Mijn vraag is nu hoe ik erachter kan komen of het idd de AGP slot is (en dus het moederbord), want ik heb geen zin om straks ook nog eens een nieuw mobo te kopen en tot de conclusie te komen dat dat het ook niet is.

  Nu heb ik bijzonder weinig verstand van moederborden, dus als jullie kunnen adviseren, graag! Het hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te zijn met PCI-e en RAID-controller en al dat soort dingen. De PC is nu zo'n 3 a 4 jaar oud, dus ik zoek een moederbord dat daarmee overeenkomt.
 • Dat ziet inderdaad uit naar een kaduke aansturing van het AGP slot. Eigenlijk zou je de nieuwe kaart eerst even in een ander systeem moeten proberen. Als je 'm in een (niet web)winkel hebt gekocht zou het daar kunnen. Doet ie het daar wel dan ben je aan een nieuw mobo toe.

  Voor adviezen over nieuw mobo hebben we je sockettype nodig, je huidige CPU.
 • Dat de videokaart in orde is, twijfel ik niet aan. Ik had namelijk ook nog een oude videokaart geprobeerd en die werkte ook niet (wel in een ander systeem).
  Maar goed, sockettype en CPU. Punt is dat het een Aldi PC is (pc titanium md 8080 xl) en zie daar maar eens de precieze specs van te vinden.
  Het is iig een 3.0GHz Pentium 4, maar wellicht kan ik meer wijs worden uit de hardware zelf.
  Hoe kan ik bijvoorbeeld het sockettype bepalen? Zoals ik al zei, heb ik niet echt veel verstand van mobo's, dus ik heb wat begeleiding nodig. :oops:
  Misschien kun je ook gelijk een indicatie van de prijs geven. Thanks.
 • Met Everest kun je al je hardwarespecificaties vinden: http://www.majorgeeks.com/download4181.html

  En v.w.b. prijs: voor een simpel bordje een tientje of 7.
 • [quote:98e9fc38bb="KeesA"]Met Everest kun je al je hardwarespecificaties vinden: http://www.majorgeeks.com/download4181.html

  En v.w.b. prijs: voor een simpel bordje een tientje of 7.[/quote:98e9fc38bb]

  Ongetwijfeld een erg handig tooltje, maar ik heb er niet veel aan met een kapotte PC. :wink:
  Maar het is dus wel safe om aan te nemen dat het aan het moederbord ligt. Het kan niet toevallig ook de processor of geheugen zijn?
  En waar kan ik het beste zo'n (ouder type) moederbord kopen?
  Waar moet ik verder op letten bij de aanschaf (ivm de overige hardware)?
 • Tja, als de andere videokaart het wel in een ander systeem doet dan kun je gevoegelijk aannemen dat het aan het mobo ligt. Je zou je geheugen en CPU er nog uit kunnen halen en laten testen, maar dat lijkt me niet erg zinvol.

  Probleem is dat de Pentium 4 zowel op socket 478 als op 775 bestaat. Kijk eens of je op je moederbord merk & type kunt vinden?

  Met een hoop gezoek denk ik dat het een socket 478 is, maar ik wil niet verantwoordelijk zijn voor een verkeerd advies v.w.b. de aanschaf van een nieuw mobo.
 • gelukkig blijken er op dit forum meer mensen te leven met dezelfde pc :lol:  Als het de Medion 8080XL met P4 3.0GHz, ATi Radeon 9800 XL(pro dus) en 512MB RAM is, betreft het een S478 P4. Als het goed is hangt er nu een MSI moederbord in.
 • Dan kloppen mijn voorlopige ervaringen. Het is een MSI mobo dat door Medion is aangepast. Dan is volgend moederbordje een aardige keuze: niet duur en vooral fijn dat er, naast een AGP-slot, ook onboard video is. Gaat er een videokaart kapot dan valt er i.i.g. nog mee door te werken…..

  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=GQIM10

  Er zitten IDE en SATA stekkers op, dus elke HD kan erop evenals de CD/DVD drives.
 • Bedankt voor de tip. Als ik de specs zo lees, lijkt het idd een goede keuze.
  Tinus, aangezien jij bekend bent met die Medion PC, weet je dan ook toevallig of genoemd moederbord idd een goede vervanger is?

  Zover ik het kan zien, zitten er maar 2 geheugenbanken op, terwijl ik er nu 4 heb (allemaal bezet), dus dat zou waarschijnlijk betekenen dat er ook nieuw geheugen in moet, maar dat is nog wel te overzien, denk ik.

  Daarnaast zit er in de Medion PC ook een multicard reader. Kan deze ook op dit moederbord aangesloten worden? Op zich ook niet zo'n probleem, want ik gebruik die reader zelden. :)

  Voor de volledigheid zal ik nog even het lijstje van specs toevoegen van de Medion PC zelf:

  Intel Pentium 4 3.0Ghz, HT, 800Mhz FSB
  ATI Radeon 9800 XL 128Mb DDR
  Draadloze netwerkkaart 54Mbit/s
  Draadloze toetsenbord & muis
  Pioneer DVD/CD brander
  Sony DVD-rom
  Seagate 160GB ATA 7200rpm
  512 Mb DDR 400Mhz (nog 1 slot vrij)
  Medion Stereo TV-, FM-Tunerkaart + afstandsbediening
  7 x USB2.0 (3 front)
  Firewire(1 front)
  6-kanaals Audio
  10/100Mbit nic onbaord incl modem
  Stereo boxen
 • Of het bordje een goede vervanger is of niet, veel keuze heb je niet meer. Het socket 478 is niet meer courant en er zijn, behalve dit bordje, nauwelijks nog keuzes. Ik kom er geen meer tegen met meer geheugenbakjes.

  Je zou hetzelfde bord als dat je nu hebt kunnen gaan opsporen op Marktplaats, bijvoorbeeld.

  Erg kieskeurig kun je niet meer zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.