Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Zoek nieuwe passieve AGP kaart met avivo

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Na jarenlang trouw te zijn geweest aan mijn Matrox G550 moet ie nu toch eindelijk het veld ruimen, hdtv is eenvoudig niet te doen alhoewel het met de 720p variant nog (net) ging.

  Ik zoek dus wat nieuws en neig zelf erg naar ATI omdat ik daar in het verleden wel tevreden mee was itt Nvidia , we hebben het dan wel over het TNT2 tijdperk ed dus in hoeverre die ervaring iets waard is valt nog te bezien maar goed.

  Ik heb zelf wel uiteraard gezocht maar vooral van datgene wat ik zoek is niet veel info te vinden, de kaart moet passief gekoeld zijn en bij voorkeur zo min mogelijk energie verbruiken/warmte ontwikkelen.

  De eisen op een rijtje:

  AGP
  passief gekoeld, zelf verbouwen zo mogelijk zijn maar liever heb ik een "uit de doos passief"
  2 uitgang+tvout; dvi(oid)+dsub +svideo (2x dvi uitgang +tv-out is ook te overwegen)
  AVIVO( dus volgens mij een X1xxx model ?)
  lage warmte ontwikkeling/zuinig met energie
  Een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit(@ 1600x1200), ook op de analoge dsub uitgang aangezien ik op dit moment nog een CRT heb.
  Spel prestaties zijn NIET van belang, de kaart wordt alleen voor 2D gebruikt alhoewel het niet uit te sluiten is dat ik met een nieuwe kaart weer eens een stukje Quake2-3 ga spelen :wink:
  Prijs is niet echt belangrijk.

  Wie heeft er een idee?
 • Ik zou gezien de gevraagde specs, het gewoon bij Matrox houden.
  Wellicht is een Parhelia met 512mb aan te raden ?

  ATi brengt momenteel ook van die kaarten op de markt.
  Check deze link voor meer informatie (zie hiervoor de ATi FireGL kaarten.

  Groetzz
 • Een Parhelia heeft een fan en mist hdtv decodeer hardware (avivo achtige techniek).

  Een FireGL is een kaart voor het renderen van 3D modellen in bv autocad (OpenGL applicaties), bovendien zijn deze er (recent)niet als agp en hebben ook allen een fan.

  Dat is dus niet wat ik zoek of zelfs nodig heb.
  ik zoek een kaart zonder ventilator, met avivo in AGP uitvoering.
  Als uitloper wil ik ook wel kijken naar iets vergelijkbaars van Nvidia.

  Ik heb zelf al redelijk wat afgezocht maar er zijn zoveel merken en modellen, ik weet dat club3D een X1300 heeft met pasieve koeling maar die is PCI-x en de AGP variant heeft weer wel een fan, waarom is mij absoluut onduidelijk want het gaat in principe om dezelfde kaart.

  Bij andere merken zie ik vergelijkbare gevallen; de pci is zonder fan, de agp met fan.
  Ik heb die info bij een paar merken na lang zoeken weten te vinden maar er zijn nog tientallen fabrikanten.

  Er moet toch wel een fabrikant zijn die zoiets maakt?
 • Ati kaarten zijn naar mijn weten over het algemeen heethoofden en zelden passief gekoeld…

  Ik heb ff rondgekeken voor je bij Alternate en deze graka voor je gevonden. Het is een GPU uit de Geforce 7 serie dus voor je gestelde doeleinden (stilte + Quake + HDTV) geschikt dacht ik…
 • [quote:427c50627a="scorpion65"]Ati kaarten zijn naar mijn weten over het algemeen heethoofden en zelden passief gekoeld…
  [/quote:427c50627a]

  Kijk; dat wist ik niet, ik dacht dat het andersom was en dat Nvidia kaarten juist zulke stroomvreters/kachels waren.

  Ik was ,tot nu toe ,ook er van uit gegaan dat de avivo techniek beter is dan de Purevideo techniek van Nvidia maar wellicht dat ik dan ook maar eens moet gaan nazoeken hoe dat tegenwoordig zit.
  Als de hoge warmteontwikkeling bij ati idd het geval is dan laat ik ATI vallen en ga me verder richten op Nvidia, jou voorstel van Gigabyte ziet er dan aantrekkelijk uit.
  Ik ga weer lezen, bedankt tot zover, en als iemand anders nog tips of ideeen heeft hoor ik het graag….

  ps, de "quake" vereiste was meer een grapje en hoef je niet serieus te nemen, ik heb Quake3 met een Matrox G400+P3-550 gespeeld en had eigenlijk niets te klagen(was destijds zelfs behoorlijk onder de indruk van de mooie graphics) behalve dat de resolutie niet denderend hoog was en uiteraard moest de details op de laagste stand maar verder geen probleem, alles wat dus beter wordt dan dat vind ik ok en het kan dus alleen maar beter worden.
 • [quote:1479b424d0="rwilligen"]dan laat ik ATI vallen en ga me verder richten op Nvidia, [/quote:1479b424d0] In dat geval zou je ook nog even kunnen kijken naar deze Inno3D GeForce 6200A Review. En hier zijn de specificaties.
 • Ik zit er nu in te wroeten en heb dit lijstje gevonden bij nvidia klik


  het lijstje voor agp (onderaan) laat zien dat ik dan toch wel idd een 7600GS of een 6600(GT) wil aangezien die spatial+temporal deinterlacing ondersteunen voor hdtv content.
  Zoals het er nu uitziet zal de komende tijd hdtv video , in eerste instantie, hoofdzakelijk beschikbaar zijn als 720p of 1080i en die 1080i zal moeten worden de-interlaced.
  Aangezien mijn (volgens de markt) super-oude,belegen en rijp voor de schroot p4-3.2 Ghz niet de power heeft om dat software matig te doen zal het dus van de videokaart moeten komen. :wink:

  Wat ik nog niet kan vinden is hoe het nu zit met die purevideo in andere software als de nvidia decoder, ik ben sterk gehecht aan Powerdvd en mediaplayer en zou dat graag willen blijven gebruiken, bij voorkeur zonder ddie decoder te moeten aanschaffen.
  Ik vind wel allerlij tests en besprekingenvan purevideo vs avivo maar dat dateerd grotendeels uit eind 2005 en is dus niet een recente stand van zaken.
  Verder spitten…..
 • [quote:224dd4f0cd="scorpion65"]Ati kaarten zijn naar mijn weten over het algemeen heethoofden en zelden passief gekoeld…
  [/quote:224dd4f0cd]
  De high end varianten wellicht, bij de kaarten zonder machtige 3d prestaties is passieve koeling prima te doen, helaas zie ik dergelijke AGP kaarten zo even niet, alleen maar voor PCI-E leverbaar qua pasieve opties. (x1300/x1600/1650 allemaal passief leverbaar maar niet voor AGP)
 • Ik heb er zowaar 1 op mijn zoek tocht bij toeval gevonden: http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=233&view=yes

  Ik heb alleen een beetje moeite met budget merken, de laadtijd van de website is wat dat betreft voor mij al een goede reden om zoiets niet te kopen….
  Het ding is ook niet terug te vinden in de pricewatch

  Maar: het kan dus kennelijk wel, een x1300 in agp passief gekoeld
 • HIS is absoluut geen budget merk, ze gebruiken net als practisch iedere fabrikant gewoon reference modellen en diferentieren zich door het gebruik van betere/stillere koelers (zoals standaard kaarten geleverd met een Arctic koeler erop) wat ze over het algemeen wat duurder maakt als de gebruikelijke merken zoals club3d/saphire
 • Hm, dat maakt me weer aan het twijfelen……

  Aangezien ik in het verleden begrepen heb dat de kwaliteit van de analoge uitgang hoofdzakelijk afhangt van de kwaliteit van de gebruikte onderdelen/filtering en dat deze bij de "goedkopere" fabrikanten meestal slecht is.
  Ik ben nl van plan om op termijn ook een nieuwe monitor aan te schaffen en dat zal dan waarschijnlijk een 24" wide TFT worden maar voorlopig moet ik het nog doen met m'n crt en wil ik dus wel een beeldkwaliteit die toch op zijn minst van hetzelfde niveau is als mijn huidige G550

  Ik zie nog steeds avivo als een betere techniek en dan hoofdzakelijk vanuit de gedachte dat het werkt met iedere directx videoweergave, ik kan ook nog steeds geen (recente)review/test/bespreking vinden waarin de stand van zaken wordt beschreven.
  Het is uberhaupt een drama om iets van info te vinden over de 2D beeldkwaliteit van videokaarten. :cry:
 • Linksboven is waarschijnlijk een aansluiting van een fan (die dus niet nodig is op een passieve kaart. De grote aansluiting zou inderdaad voor extra voeding kunnen zijn, maar dan niet een PCI-E of Molex stekker. De enige die daarop lijkt te passen is een FDD-stekker…
 • Als je echt geïnteresseerd bent in die HIS kaartje heb ik iets voor je gevonden.
  Het gaat om de distributeur van die kaartjes, hier een link van de locaties van eventuele resellers. Met de laatste link kan je winkels vinden, relatief dicht bij jou in de buurt of landelijk, die de passief gekoelde HIS X1300 mogelijk kunnen leveren.

  [i:126d07b904]Edit[/i:126d07b904]
  Hier een 2D test tussen een 7800 en een 1800 GPU, ik moet eerlijk zeggen dat ATI duidelijk de winnaar is.
  Als vervent NVIDIA gebruiker :cry:
  Ik hoop dat engels geen probleem vormt voor jou daar het toch wel een uitgebreide review betreft… :wink:

  Succes…
 • Ik begin het langzaam te overwegen, ben nog meer aan het lezen/zoeken, nu over energie verbruik.
  Of weet iemand zo uit zijn hoofd hoe dat zit?, wat gebruikt een X1300 en hoeveel gebruikt een 7600GS.
  Mijn gok is dat de nvidia meer gebruikt omdat het meer een hightech kaart is.
 • lees ff m'n editje voor je laatste post… :wink:
 • Ik lees als het moet zelfs technisch tsjechisch. :wink: :lol:
 • Tja, het gaat dan wel om een X1800 vs een 7800GTX en das denk ik toch wel wat anders dan een 1300 en een 7600 maar het idee is duidelijk.
  Wat me ook wel aanspreekt is dat avivo beter deinterlace doet van tv beelden.
  Laat ik nou altijd tv te kijken op mijn pc, sterker: ik heb geeneens een gewone tv.

  Eerst maar ff eten…
 • [quote:d1dde3c94b="rwilligen"]wat gebruikt een X1300 en hoeveel gebruikt een 7600GS.[/quote:d1dde3c94b] Tja, ik heb zelf de indruk dat fabrikanten daar nogal geheimzinnig over doen. Maar de MSI NX7600GS gebruikt volgens Alternate maximum 33 Watt.

  En de Sapphire Radeon X1300 Pro maximum 30,6 Watt.
 • Yep, ik lees net een soort testje waarin ook naar voren komt dat de x1300 minder stroom vreet dan een 7600 alhoewel het verschil niet wereldschokkend is.

  Ok, ik heb genoeg gelezen (en gehoord), ik ga die HIS x1300 proberen.

  Nu nog iemand zien te vinden die hem wil verkopen :lol:

  Bedankt allen voor de zeer nuttige info en hulp!
 • http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102428

  Ook nog te overwegen, al is het wel een oudere generatie, dus misschien mindere avivo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.