Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

7600 GS AGP Artifacts

Anoniem
None
26 antwoorden
 • deze kaart gekocht http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=JAGY5A
  was me aangeraden als vervanger van mijn geforce ti4200 128 MB

  ik heb MED5000, SIS648 moederbord 8x AGP
  Intel Pentium 4, 2.53 GHZ
  512 MB intern

  als ik command & conquer zero hour 1.04 speel, heb ik in openingsfilmpje direct al strepen (artifacts??)
  gewoon onder windows werken heb ik nergens last van, wel met spellen

  atitool gedraaid, ziet er gezond uit
  3dmark05 gedraaid, iets van 3700 punten (kan evt resultaten in excel mailen)

  temperatuur loopt tijdens 3dmark op naar zo'n 85 graad

  wat is het probleem, hoe kan ik het verhelpen

  iemand zei al om mijn agp-voltage 0.1 volt te verhogen in bios

  kaart is passief gekoeld. is het toch slimmer om deze kaart om te ruilen en actief gekoelde te kopen?? Zo ja, welke dan?
 • Je kast is nogal krap, als er geen exta fannetje in zit heb je snel temperatuur problemen met de MD5000,kijk daar eerst eens even naar.
  Mijn MD5000 was in elk geval met zo`n fannetje gelijk van een aantal probleempjes af.
  Origineel zit er toch een 2,66 CPU in, opgeblazen?
 • 85 graden voor een 7600GS (passief) toch behoorlijk warm. Dat je in windows nergens last van heb zou goed kunnen. Waarschijnlijk wordt de kaart dan niet warmer als 60 graden omdat windows XP bijna niks van je videokaart vraagt.

  Heb je enkele casefan's in je kast? Zeker bij een passief gekoelde videokaart is 1 casefan toch wel een minimale vereiste. Waarschijnlijk zal het probleem dan gelijk over zijn.

  Probeer anders eerst even met je kast open te spelen. Met de kast open kan je videokaart al een stuk beter zijn warmte kwijt. :wink:
 • Dus jullie denken zowiezo dat het met de warmte te maken heeft??
  Zal eens met kast open spelen

  Wat zijn evt goeie vervangende kaarten?
 • Ik ken die kast goed, een open kast maakt hier niet veel uit!, heeft denk ik te maken met de aanzuiging van buiten voor de cpu als dat tenminste nog aanwezig is?
  Zet die extra fan erin, is er plek voor maar [b:956e6a41f8]een fannetje[/b:956e6a41f8] en stof de kast gelijk een beetje uit.
  Voor de 3 of 4 € heb je er al een!
 • Als ik jouw was zou ik niet gelijk aan een nieuwe kaart denken tenzij je wilt upgraden uiteraard. :wink: Een veel goedkopere oplossing is 1 of 2 casefan's installeren. Ben je maximaal 20 euro (voor goede fan's) kwijt en hoef je geen (dure) nieuwe kaart te kopen.
 • ik zit nog binnen termijn van 2 weken en kan 'm nog omruilen
 • Zet die fan nou maar, is ook beregoed voor je CPU, een andere evt snellere videokaart propt nog meer warmte in die toch al krappe kast, dus slecht voor je cpu en videokaart.

  Verzenkosten heen en terug en een duurdere kaart ?
  50-150€ extra kwijt en de problemen zonder fan worden alleen maar sterker.

  Kijk ook even achter op de kast ,daar staat een s/n ………. ,op de Medion site kan je met dat nummer de drivers ed updaten.

  Bios moet 1,1G of hoger zijn, heeft ook te maken met temp problemen van de CPU.

  En een zwaardere videokaart is misschien ook een beetje overdone voor dit systeem.
 • BIOS Eigenschappen:
  BIOS Type Award
  Award BIOS Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG
  Award BIOS Boodschap W6701M7 V1.14 091102 16:20:00 MEDIONPC
  Datum Systeem BIOS 09/11/02
  Datum Video BIOS 11/08/06


  [b:adc3ed1888]heeft het zin AGP-driver te updaten??[/b:adc3ed1888]

  je hebt gelijk dat een nog snellere videokaart overdone is .. helemaal mee eens
 • Je bios is denk ik de voorlaatse, bij mij is het de 1.1H iplv de 1,14 bij jouw maar het zou kunnen dat je systeen van een eerdere serie is omdat er een 2,53G cpu inzit ipv 2,66G
  Weet niet of de AGP op jouw systeem de laatste is, gebruik het serienummer achter op je kast om bij Medion te kijken, je krijgt dan alleen te zien wat voor je systeem actueel is.

  http://www1.medion.de/site/service_~u~_support/treiber_~u~_updates/

  Maar het fannetje is voor 99% van de problemen goed.
 • [quote:bf64a17831="Ronaldo111"]

  [b:bf64a17831]heeft het zin AGP-driver te updaten??[/b:bf64a17831]

  je hebt gelijk dat een nog snellere videokaart overdone is .. helemaal mee eens[/quote:bf64a17831]

  Je videokaart driver updaten kan geen kwaad, maar daar zal de temperatuur niet van dalen :wink:

  En inderdaad, een (nieuwere,) snellere videokaart heeft weinig zin. Probeer zoals Alipapa ook zegt maar eerst een fan. :wink:
 • In de MD 5000 bios zijn aanpassingen geweest om de CPU temp regeling wat aan te passen, maar in welke versie weet ik niet.
  Zeker weten dat die aanpassingen natuurlijk wel in de latere biossen zitten!
  Geheugen op 133/266 en 166/333 mhz instelbaar in bios

  PS een reepje geheugen erbij is het beste idee om beter te draaien, het maakt niets uit in dit systeem als je een reepje 3200/400 of een 2700/333 gebruikt, de eerste is wel goedkoper.
 • Alternate zegt dat het probleem van de artifacts is op te lossen door een volledige nieuwe installatie van het systeem

  [i:1b027fd226]Geachte heer van der Poel,

  Heeft u al geprobeerd om mogelijk het gehele systeem opnieuw te installeren.? Dit kan deze problemen verhelpen aangezien veel windows installatie's zeer gevoelig zijn omtrent de gebruikte videokaartdriver. U dient vaak na het verangen van de videokaart het gehele systeem opnieuw te installeren om dit soort problemen te voorkomen. Zelfs als het systeem goed lijkt te werken na het vervangen van de videokaart kan het zijn dat eenmaal bij het spelen van 3D games er problemen voordoen.

  Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Alternate Nederland Technische Dienst[/i:1b027fd226]
 • dat slaat half nergens op. ik bedoel maar je moet telkens een nieuwe windows gaan kopen (voor cd key) als je een stuk nieuwe videokaart koopt
 • Je hebt een iets afwijkende ms 6701 mobo, dus een andere versie!
  De nieuwste bios gegevens zijn:

  MD5000 1.2 MSI MS-6701 07/05/2005-SiS-648-6A7I0M4MC-00
  W6701M7[b:ce8bfdb940] V2.18[/b:ce8bfdb940] 070505 9:25:20 MEDIONPC LN

  Dit is een recente bios, gezien jouw bios[b:ce8bfdb940] 1,14[/b:ce8bfdb940] kunnen we zonder meer aannemen dat deze stamt uit de tijd van de temp problemen.
 • [quote:cd725dd0f3="Kriekie"]dat slaat half nergens op. ik bedoel maar je moet telkens een nieuwe windows gaan kopen (voor cd key) als je een stuk nieuwe videokaart koopt[/quote:cd725dd0f3]

  ?????????????????????????????????????????????

  Je kunt gewoon je key opnieuw gebruiken hoor, wordt je Windows licentie niet anders van als je er een nieuwe kaart inschroeft of je Windows opnieuw installeert. Soms kan een driver (of resten van) idd artifacts veroorzaken. Heb je ook de nieuwste chipset drivers op je systeem? Laatst heb ik een topic voorbij zien komen waar de chipset drivers voor deze problemen zorgten.

  Als ander middel zou je kunnen proberen om de kaart in een ander systeem te testen, als ie daar ook niet werkt zou ik de kaart defect achten omdat het anders wel érg toevallig is dat drivers/windows dwars ligt.
 • [quote:24dbf9a54e="NoepZor"][quote:24dbf9a54e="Kriekie"]dat slaat half nergens op. ik bedoel maar je moet telkens een nieuwe windows gaan kopen (voor cd key) als je een stuk nieuwe videokaart koopt[/quote:24dbf9a54e]

  ?????????????????????????????????????????????

  Je kunt gewoon je key opnieuw gebruiken hoor, wordt je Windows licentie niet anders van als je er een nieuwe kaart inschroeft of je Windows opnieuw installeert. Soms kan een driver (of resten van) idd artifacts veroorzaken. Heb je ook de nieuwste chipset drivers op je systeem? Laatst heb ik een topic voorbij zien komen waar de chipset drivers voor deze problemen zorgten.

  Als ander middel zou je kunnen proberen om de kaart in een ander systeem te testen, als ie daar ook niet werkt zou ik de kaart defect achten omdat het anders wel érg toevallig is dat drivers/windows dwars ligt.[/quote:24dbf9a54e]


  Maar goed, volgens jouw is de videokaart dus niet kapot. Bijplaatsen van ventilator zou alle problemen moeten verhelpen?? Vind het wel risky om moederbord-BIOS-upgrade te doen, Alipapa. Wat stel je voor?/
  Gewoon maar ventilator bijplaatsen??

  Kan 'm terug sturen naar Alternate. Die testen de videokaart dan, is ie kapot, krij ik een ander. Maar ja, das weer een heel gedoen!
 • Voor die paar euro`s kan je beter eerst even een fannetje plaatsen, je kunt de kaart later ook nog opsturen.
  Dat opsturen als het [b:d633fee470]wel goed[/b:d633fee470] is kost je ook geld, alternate brengt je zeker testkosten in rekening als de kaart wel goed is,afgezien van de verzendkosten.
 • Ok, maar kan het ook met de voeding te maken hebben??
  Alternate vroeg welke voeding ik heb

  350 Watt, maar het merk weet ik niet

  Hoe kan ik kijken of voeding oorzaak artifacts is?
 • Origineel zit in jouw systeem heel waarschijnlijk een 250W voeding met een groot rooster aan de onderkant en een vrij grote fan erin, begin langzaam te denken dat er al het nodige aan het systeem veranderd is.
  Als het echt een 350W voeding is moet dat wel genoeg zijn!
  Maar er zijn voedingen en voedingen, heb die 250W voeding vroeger eens vergeleken met een 350W no name en toen was die 250W toch beter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.