Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Meerdere schermen op VGA uitgang

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een comp met TV kaart, kan ik middels een soort van VGA stekkerbus meerdere schermen van beeld voorzien of kan een videokaart maar één monitor aan ?

  Thanks en groeten
 • De meeste videokaarten kunnen meerdere schermen tegelijk aansturen. Als je videokaart twee uitgangen heeft, bijvoorbeeld 1x DVI en 1x VGA of 2x DVI kan dat inderdaad. Een tv aansturen kan ook, mits je daar een aansluiting voor hebt. Ik werk voor de tv meestal met S-video kables. Welke videokaart heb je? Als je dat eerste eens vertelt kunnen we je dan weer verder helpen…
 • Wat jij bedoelt, heet een vga multiplexer. Eén ingang aangesloten op je videokaart, en meerdere uitgangen, aangesloten op meerdere monitoren.
 • Veel moderne videokaarten kunnen 2 schermen aan. Meestal een VGA en een TV scherm. Er zijn wel een aantal nadelen, het meest van belang is de aansturing. Als je 2 schermen tegelijk actief hebt is de videokaart twee keer zo veel bezig en kunnen sommige dingen gaan schokken / dip in de performance.

  Een TV kaart heeft vaak alleen INgangen en geen uitgangen. Als deze uitgangen er zijn, zijn ze vaak alleen bedoeld voor een TV monitor.
  Een TV kaart met VGA out ken ik niet.

  Als je een VGA multiplier gebruikt kun je inderdaad je VGA beeldscherm op meerdere schermen vertonen. Ik heb 1 zo'n ding geplaatst met 4 VGA schermen aan het plafond. Die was via Conrad besteld en 80 euro.
 • Bedankt voor de oplossing van mijn probleem.

  De beste groeten allemaal

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.