Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Enkele sli vraagjes

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Enkele sli vraagjes, hoop dat iemand antwoord weet,

  1. Hoe haal ik een SLI application profile weg. Heb het betreffende spel al verwijders uit de lijst. Toch blijft hij sli gebruiken, dit kan ik zien middels de groene sli balk.

  Op een of andere manier vind pes6 sli niet zo lekker, fps blijft het zelfde als bij een single card, alleen stotterd het beeld steeds even in sli. Bij andere spellen loopt alles gewoon goed in sli.

  2. Kan ik het bios van beide sli kaarten aanpassen zodat hij in 2d op zeer lage klok snelheden loopt, zeg bv 75 core en 100 mem? Dit om de kaartjes minder energie te laten verbruiken in niet 3d applicaties. Wil dan van beide het bios aanpassen. En wat is dan reeel.

  3. Over/onder clocken in sli met bv coolbits of rivatuner lukt niet. Is er een programma om elke kaart appart te benaderen? Zodat ik niet het bios hoef te flashen. Dan zou ik vtaag 2 al makkelijke kunnen testen zonder risico.

  Even wat aanvullende info; ik heb een 7600gt en een 7600gs in sli. Dacht dat ik een 7600gt kocht bleek het een opgeklokte 7600gs te zijn (biostar v7602gt21: core 560 mem 800 ddr2 ipv ddr3) En aangezien ik bij zo'n cash en carry in Duitsland koop kan ik dat ding gebruikt niet ruilen mits hij uit elkaar valt door een fabrieks fout. Dacht nog wat is die kaart goedkoop voor een 7600gt, staat trouwens gewoon GT op de doos. In sli doet ie het wel gewoon alleen langzamer als 2 kaarten met ddr3 geheugen, ongeveer 150% ipv de bebruikelijke 185% in 3dmark06. Kwam er achter toen ik het bios uitlas met NiBiTor.
 • hoi

  je hebt een mooi aantal vraagjes!

  Ten eerste ik draai nou sinds een maand ook sli en bevalt me prima :)

  die groen streep kan ik verklaren had ik in het begin ook:
  Beeldscherm - Instelling - geavanceerd - nvidia - sli config - en dan staat er als eerste vinkje slin inschakelen en als tweede vinkje iets wat ik niet weet :P doe moet je uitschakelen :) toen was het bij mij igg weg.

  en over die 2vidi kaarten naar mij weten moetn ze het zelfde zijn zowel met de core/ddr en bios. de GPU's zullen hoogs waarschijnlijk wel het zelfde zijn maar de chips er om heen zijn zkr anders. Mijn vraag of dat uit eindelijk goed gaat werken?! ik vraag het me af.!

  succes gr hugo
 • [quote:1cf67e013c="hugohugo"]hoi

  je hebt een mooi aantal vraagjes!

  Ten eerste ik draai nou sinds een maand ook sli en bevalt me prima :)

  die groen streep kan ik verklaren had ik in het begin ook:
  Beeldscherm - Instelling - geavanceerd - nvidia - sli config - en dan staat er als eerste vinkje slin inschakelen en als tweede vinkje iets wat ik niet weet :P doe moet je uitschakelen :) toen was het bij mij igg weg.

  en over die 2vidi kaarten naar mij weten moetn ze het zelfde zijn zowel met de core/ddr en bios. de GPU's zullen hoogs waarschijnlijk wel het zelfde zijn maar de chips er om heen zijn zkr anders. Mijn vraag of dat uit eindelijk goed gaat werken?! ik vraag het me af.

  succes gr hugo[/quote:1cf67e013c]

  Bios hoeft niet meer, kunnen nu totaal verschillende kaarten zijn van het zelfde type, schijnbaar is alleen de zelfde core al voeldoende. Het werkt namelijk nog altijd naar behoren. Alleen heb ik nu eigenlijk een 7600gs in sli. De snelste kaart past zich aan aan de langzaamste kaart.

  Van die sli game profile ben ik eindelijk ook af. 4x van driver veranderd en steeds alles netjes opgeruimd met nfr.

  Alleen weet ik nog altijd niet hoe ik beide kaarten onafhankelijk van elkaar overclock.
 • Ik ben daar ook opzoek naar gegaan maar idd ook niet gevonden.
  Het zou ook logische zijn als het niet zou kunnen. Het draait in SLI dus ziet die maar 1kaart. Ik denk ook niet dat het kan.

  Maar als je er achterkomt dat het kan dan ook ff aan mij laten weten aub

  gr Hugo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.