Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe Videokaart, X1950 Pro?

Anoniem
NoepZor
15 antwoorden
 • namens een vriend stel ik deze vraag:


  welke videokaart moet ik kopen?

  Budget: €180,- excl. verzenden.

  PC:
  AMD64 3500+ 939
  2*512MB DDR400
  rest ist nicht boeiend.

  Hij liet zijn oog vallen op de Sapphire X1950 Pro. Wil er later zelf nog een stillere koeler op zetten, die hij in zn woonplaats koopt.

  Nu vraagt hij mij wat ik jullie vraag:

  1. is dit het beste wat er te krijgen is met dit budget?
  2. Is het nog de moete waard om een ander merk te pakken? Bijv. ASUS?
 • Lijkt me een prima kaartje voor dat bedrag. De dual-slot koeler op zichzelf is al stil genoeg lijkt me, doet niet onder voor een Zalman, want hij is een exacte kopie van een AC-koeler.
 • Goeie keuze, zelf ook 3500+ en 1 gb ram, werkt prima. Ik heb de MSI met dual slot cooler, ikzelf vind 'm stil, maar wat wil je na een 6800gt (dan is alles stil zeg maar :lol: ) Op 100% (waar die met gamen niet op komt) hoor je een gezoem dat je na een tijdje 'niet meer hoort'.

  Maar met de Sapphire zit je helemaal goed natuurlijk, misschien nog de Ultimate kopen? (met 512mb)
 • Wacht nog even tot maart en dan komen de ''Budget'' versies van de 8800-serie
 • ik zag het net ja, maar dan duurt het nog wel tot begin mei voordat ze goed leverbaar zijn.


  Ik denk inderdaad dat het een X1950 Pro word. Hoe zou die kwa prestaties trouwens staan tegenover mijn X850XT? Zo heb ik een beetje een idee waar ik over praat…..


  Enne, de Sapphire heeft een enkelslots cooler, maar er komt toch een ATi Accelero op….

  Edit: die Ultimate versie valt buiten budget en is niet leverbaar….

  Ik denk dat het de Club3D word bij 4Launch. Leverbaar, én de AC Accelero er al op!
 • De X1950pro is ruwweg 50-100% sneller dan X850 maar dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van de game, gebruikte resolutie, etc. Het verschil is zeker merkbaar.
  Je kunt hem ook redelijk vergelijken met de 7950Gt van Nvidia.
 • [quote:6d5c9e39ad="Eddy van Wuyckhuyse"]De X1950pro is ruwweg 50-100% sneller dan X850 maar dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van de game, gebruikte resolutie, etc. Het verschil is zeker merkbaar.
  Je kunt hem ook redelijk vergelijken met de 7950Gt van Nvidia.[/quote:6d5c9e39ad]

  Bwah! word ik weer ingemaakt :lol: Naja de X850 gaat er toch uit, misschien koop ik dr ook wel 1 :lol:
 • Je gaat er hier al afscheid van nemen?
  Toch? :-?
 • Heb zelf een tijde je de 1950 pro gehad en ik ben er zeer over te spreken!!! ik denk idd ook dat dat 1 van de beste kaarten is voor 180 euro met zoon systeem! ik weet natuurlijk niet wat voor spellen die ermee wilt gaan spelen. maar het is een zeer goeie kaart!@


  gr hugo
 • beste prijs prestatie kaart van het moment naar mijn mening. Maar ik zou tog niet die sapphire versie nemen ookal ga je er een andere koeler op doen. Want wrm zou je meer geld aan een koeler+sapphire 1950 pro kaart dan aan een bijv msi 1950 pro kaart die al een redelijk goede koeler heeft
 • [quote:9aafafbcbc="Eddy van Wuyckhuyse"]Je gaat er hier al afscheid van nemen?
  Toch? :-?[/quote:9aafafbcbc]

  Ja klopt, dat is om financiele redenen. Word even onboard, daarna komt er een andere kaart in. Wat dat word weet ik niet, open ik dan wel een topic voor. Ik verkoop hem nu al omdat ik nu het geld wel kan gebruiken, en ik een dikke gamekaart wel een week of 2 kan missen.

  [quote:9aafafbcbc="Kriekie"]beste prijs prestatie kaart van het moment naar mijn mening. Maar ik zou tog niet die sapphire versie nemen ookal ga je er een andere koeler op doen. Want wrm zou je meer geld aan een koeler+sapphire 1950 pro kaart dan aan een bijv msi 1950 pro kaart die al een redelijk goede koeler heeft[/quote:9aafafbcbc]

  Mijn ervaring van MSI is, je zegt het zelf al, een rédelijk stille koeler. Met de sapphire en een losse koeler á 15 euro weet ik zéker dat er een goede en stille koeler op zit, en ben ik net zo duur uit. Verder geen slechte ervaringen met beide merken, dus vandaar dat het z.w.s. de Sapphire word.
 • Het handige van die MSI kaarten is dat die ook een slot cooler hebben net als de XT en XTX.
  Dat was voor mij de voornaamste reden om een MSI te kopen.
  Die 1950 serie genereert zoveel warmte en die voer je met zo'n koeler wel meteen af.
 • Daarbij ook nog dat het schijnt dat de sapphire edition vna de 1950 pro nogal veel warmte maakt (net als andere varianten) en die niet afvoerd. drm is de ultimate versie gemaakt (van horen zeggen) ik zou serieus niet de sapphire versie nemen maar ach je kan kiezen (hij wordt tog wel heet)
 • on tard!!

  Ofwel: te laat. Bestelling is geplaatst, kan me geen reet schelen wat jullie er allemaal van vinden :lol:
 • JA, LEKKER PUH .. UHH !!!


  Sapphire rulez !! .. zo'n sapphire kaartkoeler is niets anders dan een Club3d of MSI luitjes. Laat je niet zomaar wat wijsmaken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.