Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Targa 17'' -ploing- beeld breed

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hoi

  Heb hier een Targa 17'' CRT scherm staan. Nu is het zo dat het scherm soms een 'ploing' geeft, en dan is het beeld ineens 4 cm breder, waardoor dus bv het start-menu uit beeld verdwijnt. Meestal gebeurt het alleen in Windows.
  Na een tijdje (verschilt) springt ie soms ook wel weer terug (niet altijd)

  Kan ik dit scherm weggooien of is het een of andere instelling? Scherm werkt voor de rest prima!

  Het gaat om een Targa 1770 A2, ik heb nu de driver van 1770A geinstalleerd, kijken of dat helpt (ipv standaard windows driver, de 1770A2 driver kan ik niet vinden)

  Zie 'specs PC2' voor de specs van het systeem waar 'ie op aangesloten zit.

  Bvd!
  FTI :wink:
 • Klinkt meer als een CRT is zijn einde nabij is…
 • Ìkdenk eerder dat hier sprake is van een slecht contact, durf je het aan om de monitor eens een paar tikken op diverse plaatsen te geven, dat wil nog wel eens een reactie geven op het beeld.
  Heb je dan verandering of strepen dan kan je wel aannemen dat een contactje of een potmeter de boel saboteert.
 • Hmm, het is al enkele jaren zo (maar gebruik 'm nu weer dus daarom nu deze vraag) dus ik denk niet dat 'ie aan het overlijden is.

  Ik zal dr eens een paar tikken op geven :lol:
 • Probeer eens degauss in het menu van het scherm: dat heeft bij mij 1x geholpen.

  verder kan een CRT er zo maar mee ophouden. Die van mij begon te sissen en de volgende dag was het gebeurd. :cry:
 • Degauss en klappen werken beide niet… :(
 • Dan denk ik dat ie haast overleden is
 • Hoi,

  Bijna zeker een slecht contact, als je niet heel deskundig ben raad ik je aan niet zelf te gaan zoeken in het interrieur van de monitor, kan een 30. 000 volt opstaan,ook als hij uitgeschakeld is.
  Zolang je geen vreemde kleuren op je scherm hebt gezien kan de beeldbuis nog best inorde zijn maar een tweedehands 17 inch kost nu 2x niks of iets meer dus wegbrengen is duurder als een tweedehandsje.!
 • [quote:b1cd4d8410="Alipapa"]Hoi,

  Bijna zeker een slecht contact, als je niet heel deskundig ben raad ik je aan niet zelf te gaan zoeken in het interrieur van de monitor, kan een 30. 000 volt opstaan,ook als hij uitgeschakeld is.
  Zolang je geen vreemde kleuren op je scherm hebt gezien kan de beeldbuis nog best inorde zijn maar een tweedehands 17 inch kost nu 2x niks of iets meer dus wegbrengen is duurder als een tweedehandsje.![/quote:b1cd4d8410]

  Aantal volts maakt (meestal) niet zo vreselijk veel uit. Maar het aantal ampere's kan levensgevaarlijk zijn.

  Ik zou persoonlijk niet meer gaan knutselen aan een 17". Kijk eens op marktplaats zou ik zeggen. Daar kan je ze per bosjes afhalen, misschien zelfs voor 5 euro of niets. :wink:
 • Ja, laat ik dat maar doen dan.

  Toch jammer, heeft altijd goed gewerkt enz, is een fijn dingetje :(
 • [quote:9f3141e8dd]Aantal volts maakt niet zo vreselijk veel uit. Aantal ampere's is "wat" gevaarlijker he.
  [/quote:9f3141e8dd]

  Ik vind dat geen gelukkige uitdrukking, veel minder deskundigen zouden de indruk krijgen dat je zonder gevaar in een monitor kan gaan zitten wroeten.
  We hebben het dus niet over een tesla spoel waar deze opmerking wel van toepassing is en dan[b:9f3141e8dd] ook[/b:9f3141e8dd] nog onder voorbehoud.
 • [quote:0e504839d6="Alipapa"]
  Ik vind dat geen gelukkige uitdrukking, veel minder deskundigen zouden de indruk krijgen dat je zonder gevaar in een monitor kan gaan zitten wroeten.
  We hebben het dus niet over een tesla spoel waar deze opmerking wel van toepassing is en dan ook nog onder voorbehoud.[/quote:0e504839d6]

  Nee, ik motiveer helemaal niet om mensen te gaan laten sleutelen aan monitoren. Maar ik neem aan dat je zeker niet met het stekker in het stopcontact gaat knutselen aan apparatuur.

  Bovendien als je geen verstand van zaken heb ga je sowieso niet sleutelen aan apparatuur… :roll:

  Maar heb even voor de zekerheid m'n post veranderd. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.