Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Gforce MX4000: slechte investering! Of?

Anoniem
r.marijnissen
8 antwoorden
 • Hallo beste mensen.

  Ik had in mijn P4 1500mHz Xp systeem een grafische kaart van 32mb. Afspelen vanuit de tijdlijn in Pinnacle ging haperig, zeker wanneer de tijdlijn vol begon te raken. Ik dacht, laat ik eens een 128mb kaartje kopen, en dat is de Gforce MX4000 geworden.

  Maar o wat een spijt. Het afspelen vanuit de tijdlijn loopt nog veel slechter, zo slecht dat monteren nu echt niet meer gaat! Bovendien is het beeld in het previewvenster zwart wit. Net als het beeld in Mediaplayer. Als ik dan een slinger geef aan de hardwareversnellingschuif bij "troubleshoot", wordt het beeld wel kleur, maar na de volgende keer opstarten van de pc is die weer zwart wit. Zet ik die hardwareversnelling weer terug, doet ie het opeens weer wel in kleur. Daarnaast kan ik mijn tv ook niet meer aansluiten, het beeld wordt niet doorgegeven op de video-out en in de instelmogelijkheden van de kaart is er niks over te vinden.

  UIteraard heb ik de laatste driver van de kaart gedownload.

  Mensen: H E L P

  Ik heb mijn oude 32mb kaartje al verkocht. Wat nu????

  Hartelijk dank voor elke reactie….
 • Megabytes zeggen heel erg weinig bij videokaarten. Wat je hebt gekocht, is een sterk verouderd budgetkaartje. Denk dat je beter wat recenters aan kunt schaffen.
 • Ja echt? Maar in een 5 jaar oude pc moet dat toch gewoon aan de praat te krijgen zijn?
 • Met de juiste drivers zou ie wel moeten werken. Ik zou niet de nieuwste drivers gebruiken, maar een wat oudere versie. Probeer deze eens:

  http://downloads.guru3d.com/download.php?det=410

  Is je pc overigens wel snel genoeg voor videobewerking?
 • Ja die is snel genoeg, ruim boven de specificaties. Muv de oude grafische kaart. 64Mb is de eis. De driver die je noemt is voor ME en ik heb XP. Maar bedankt voor de tip, ik zal eens wat verschillende drivers proberen!
 • Ik heb de XP driver van jouw site geinstalleerd en nu heb ik wel beeld op de aangesloten tv! Bovendien geen zwartwit beelden meer. Dus thanks. Maar het afspelen vanuit Pinnacle is nog steeds erg haperend…
 • Hoeveel RAM zit er in je PC?
 • 640mb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.