Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Tips bij videokaart

Anoniem
Kriekie
13 antwoorden
 • Allemaal bedankt voor het goede advies! Daar kan ik wat mee :D

  Maar die 9800 pro is toch een AGP 8x en mijn moederbord ondersteund maar tot AGP 4X. Levert dit problemen op, of kan dit wel gewoon?

  Overigens, hoe kun je het beste je videokaart overclocken? (welke software enz? )
 • Hallo,

  Ik heb even een vraagje over een videokaart in combinatie met mijn moederbord. Ik heb een Asus P4S533-MX moederbord. Nu zou ik graag willen weten welke type's videokaarten ik kan toepassen hierop. Welke geeft een betere prestatie, AGP,AGP8x PCI? Ik zou graag wat meer informatie willen. Ik wil de kaart voornamelijk gebruiken voor het aansluiten van de tv (opnemen via een tv kaart) en het spelen van spellen.

  [i:4df604f5d2]<knip>Start voor die heel andere vraag liever een aparte vraag in het betreffende forum. Dat houdt het Forum beter en geeft jou meer kans op goede antwoorden op beide vragen <groetjes Edmond>[/i:4df604f5d2]

  Alvast bedankt!
 • Sowieso een agp kaart nemen, pci is behelpen. Koop ook geen PEG of PCI-express kaart, die past er niet in. Hoe ziet je systeem er verder uit: processor, geheugen, voeding. Heb je al een tv kaart, of wil je daar ook advies over? Wat is je budget?
 • Het gaat om een P4 2.2 Ghz Celeron processor met een 400W voeding en 512mb geheugen. De tv kaart heb ik al. Maar ik wil de pc binnenkort koppelen aan m'n tv en hem gebruiken als dvd speler, en voor opnemen e.d. Mijn budget is niet echt al te hoog op dit moment, misschien dat ik voor een 2dehandse kan kijken. Graag advies waar ik op moet letten.
  Bedankt! :D
 • Je pc is denk ik te licht voor de huidige generatie games. Je kunt je dus afvragen, of je er nog geld in moet steken.Wil je dat wel, denk dan aan een 7600GT, 1650pro, of iets in die orde. Tweedehands misschien een 6800(GT). Geheugen zou ik minimaal uitbreiden naar 1 GB. Is de voeding van een beetje redelijke kwaliteit? Met 400 watt kom je op zich een heel eind, maar dan moet het geen sweex bagger zijn.
 • Oke bedankt voor je antwoord. Maar je zegt dat de pc te licht is voor de huidige games. Wat zou er dan veranderd moeten worden? Het geheugen is wel bij te plaatsen.
  Ik heb trouwens de pc momenteel draaien op 2992 mhz, wat mij een redelijke snelheid lijkt. De voeding is van goede kwaliteit.
  En welke videokaart is het meest geschikt met oog op het gebruik van de tv-out. Ik heb wel eens problemen gehad met het instellen van resoluties op sommige kaarten.

  Overigens heb ik op dit moment een geforce 2 Mx 400 (64mb) erin zitten. Is een upgrade goed te merken?
 • Als je gaat veranderen, zou ik alles tegelijk doen. Dus moederbord, processor, geheugen, video, etc. Voeding en kast zou je nog kunnen proberen.

  Als je daar het geld niet voor hebt, een wat betere videokaart erin, extra geheugen, en verder niks meer aan doen. Bij mijn weten is de video-out van ati iets beter, en makkelijker qua instellingen. Maar ook met nvidia is het best te doen, heb het onlangs nog uitgeprobeerd.
 • Ik heb een aantal kaarten gevonden op internet(2dehands)
  Om eerlijk te zien heb ik niet zoveel verstand van videokaarten dus excuses als ik domme dingen zeg :roll:

  - Asus V9570 TD FX5700 128MB DDR (AGP) +/- 65 euro
  - Geforce FX5200 videokaart AGP
  - Asus GeForce 256MB DDR3 EN7900GT TOP +/- 100 euro ( eigenlijk te duur)
  - Sapphire Radeon 9600XT 256MB
  - ATI radeon 9800PRO 128mb
  - XFX Geforce 6600 - 128 MB

  Welke lijkt het meest geschikt? En wat mag die ongeveer kosten?
 • Tja, alle kaarten die je heb gevonden/gezien, zijn al relatief behoorlijk verouderd, behalve die 7900GT (goedkoop overigens!), hoewel dat niet echt zin heeft voor jou pc omdat de videokaart in verhouding veel te snel is. Bovendien geef je aan dat het al teveel is.

  Wat is je budget ongeveer?

  Van de overige 5 is die 9800Pro de snelste, en er zijn er genoeg 2e hands te vinden. Dat lijkt mij voor jou systeem ook de beste oplossing. Eventueel als je een Nvidia 6600 kan vinden voor een goede prijs voldoet dat ook prima.
 • Die 7900GT is bovendien voor PCI-E en de ts heeft nog een AGP moederbord. 9800PRO is inderdaad het snelste en valt misschien nog een beetje te oc'en tot een 9800XT. Heel misschien nog een 512 MB geheugen reepje plaatsten maar daarna zou ik nix meer in dit systeem steken. Over een jaar ofzo is het zo verouderd dat je veel beter gwn een nieuw systeem kan kopen.
 • Sluit ik me bij aan. De videokaarten die ik eerder noemde zijn vrij prijzig, mogelijk meer dan het systeem nog waard is.
 • AGP 8 en 4x werken op hetzelfde voltage. Ook de aansluiting is precies hetzelfde, dus het kan prima hoor. Die 9800pro zal dan echter wel op AGP 4x draaien, maar dat maakt voor de prestatie's weinig tot niets uit.

  Voor overclocken heb je erg veel software. Rivatuner is een behoorlijk veel gebruikt voor programma.

  Zelf vind ik ATI tray tools erg handig. Die bied overigens ook vele andere functies.

  Misschien heb je zelfs geluk, en zit er op een 9800Pro een R360 core. Die kan je door d.m.v. een bios naar een 9800XT "overclocken" niet alleen de Mhz'en gaan dan omhoog, maar de XT schijnt ook nog wat effectiever met het geheugen om te gaan. (o.i.d.)

  Echter moet je wel geluk hebben :wink:
 • Oke ik heb inmiddels een 9800 pro kaartje gevonden, met een zalman koeling :D Met de standaard koeling bleek nogal eens iets mis te gaan, en deze maakt ook veel lawaai. De krijg ik aankomende week thuis gestuurd.

  Maar als ik nog even door mag gaan in dit topic, wil ik nog even vragen of er veel verschil te merken is in AGP 4x en 8x?

  Ik heb namelijk het volgende moederbord gevonden: Gigabyte GA-8S648 voor 20euro. Is dit de moeite waard om mijn processor over te plaatsen op dit moederbord? En is deze dan nog goed te overclocken? Heb zoals gezegd nu mijn celeron 2.2 ghz draaien op 2,99 en dit werkt prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.