Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3 tft's op 1 pc?

Anoniem
Sander1337
8 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van deze pc set. AMD Athl. 64 3200+, 1024mb ram, Sapphire Radeon 9800 Pro 128mb. Momenteel heb ik twee tft schermen op de videokaart zitten via de VGA en één via de DVI. Nu denk ik erover om een derde scherm aan te sluiten en ben daarvoor aan het oriënteren. Een VGA splitter vind ik niks, en ik hoor dat windows een tweede videokaart (bv een Matrox Millenium G550 oid) niet altijd wil pakken. Ik vraag me ook af in hoeverre de kwaliteit achteruit gaat met een derde scherm, het scherm op de dvi aansluiting functioneerd momenteel perfect voor gaming. Op de begroting staat wel een extra gig ram. Graag hoor ik jullie advies of mening, bedankt!
 • Er zijn matrox parhelia kaarten met drie aansluitingen. Helaas zijn dat geen gamerskaarten.
  http://www.matrox.com/graphics/en/cadgis/products/parhelia/256mb.php
 • Hmm, $600 staat niet echt op m'n begroting. Verder op de site zag ik dit tooltje, toch vga splitter, alsnog teveel geld.

  Maar de optie van een tweede videokaart?
 • Is hier zo weinig bekend over? *schopt het topic voor de laatste maal hoger in de ranking*
 • Ze hebben bij hardware.info een videoreview van de matrox triplehead2go.
  Niet dat er veel gepraat word dacht ik is alweer een tijd geleden dat ik die had gezien.
  Maar hij is wel erg duur 250 euro in de pricewatch van tweakers.net.
 • Vanwege de prijs, schrap ik die optie ook. Graag wil ik weten hoe windows omgaat met m'n huidige videokaart (radeon 9800pro 128mb) en het bijplaatsen van een pci grafisch kaartje.
 • [quote:5dece203b8="salsaborenko"]Graag wil ik weten hoe windows omgaat met m'n huidige videokaart (radeon 9800pro 128mb) en het bijplaatsen van een pci grafisch kaartje.[/quote:5dece203b8] Wellicht vind je bruikbare info in dit artikel van Microsoft over Twee monitoren aansluiten.
 • ik weet niet of je wil gaan gamen op 3 schermen tegelijk bijv. als je flight sim of racegames speelt maar dan moet ik je toch waarschuwen voor de gigantische resoluties waar je videokaart dan mee te maken krijgt. Je hebt dan echt een hele dikke videokaart nodig. Maar ik heb ook 2 videokaarten en ik heb heel gek mijn 2e scherm ook op mijn 2e kaart zitten. Ik dacht dat het gewoon op de eerste moest omdat sli alles naar de 1e kaart stuurt maar blijkbaar niet. Het werkt goed maar ik weet niet of 3 monitoren wel zou lukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.