Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

strepen iiyama Vision Master Pro 514

Anoniem
Die hard gamer
2 antwoorden
 • Ik heb een paar dagen terug op marktplaats een iiyama Vision Master Pro 514 gekocht (22";). Er zitten 2 grijze strepen in het beeld, een boven en een onder. Bij de 21" van onze buren is hetzelfde aan de hand. Hoe kan ik dit oplossen?

  Mijn computer draait op windows XP met een ASUS EN7600GS met de nieuwste drivers.
 • Zoals in de faq te lezen is, is dit normaal voor trinitron/diamontron beeldbuizen. Of je leert er mee leven, of je ruilt hem in tegen een ander type monitor.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=624829#624829
  [quote:014b0cc4b7]Ik zie twee vage lijntjes op mijn monitor

  Er is niets mis met je monitor. Je hebt er een met een aperture grill beeldbuis. Voor het aansturen van de kleuren op het scherm is een masker nodig, wat ervoor zorgt dat de rode, groene en blauwe fosfor apart worden aangestuurd. In jouw beeldbuis is dat opgebouwd uit verticale metalen draden. Voor de stabiliteit daarvan lopen er twee horizontale kunststof draden op ongeveer 1/4 en 3/4 van je scherm. Meestal went dit wel, sommige mensen ergeren zich er echter dood aan.

  Welk type monitor heeft die lijntjes niet?

  Elke beeldbuis die geen aperture grill (sleuvenmasker) heeft. Dit geldt voor de klassieke schaduwmasker, die een invar plaat met ronde of ovale gaatjes heeft. Hou er rekening mee dat dit scherm veel donkerder is dan een met een aperture grill.

  Een nieuwer type is de slotted mask, een invar plaat met verticale rechthoekige gaatjes, in een soort halfsteens baksteen patroon. Het oppervlak van het metaal is hier veel geringer, waardoor meer electronen doorgelaten worden, en het beeld dus helderder is. Echter wel minder dan een aperture grill.
  [/quote:014b0cc4b7]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.