Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

overstap ati -> nvidia

Anoniem
None
8 antwoorden
 • hallo,

  ik ben van een ati kaart overgestapt naar een nvidia kaart. kaart is wel relax, maar er is iets dat ik heel erg mis. bij ati kon ik namelijk catalyst A.I. aanzetten, met standaard en advanced, bij nvidia kan dit niet. het staat voor artificial intelligence zei een vriend van me. weet iemand of dit ook kan bij nvidia? tooltje maybe? alvast bedankt :)

  ramo
 • Als dat inhoudt: automatisch overklokken, ja, dan kan dat. Zit ergens in de driver. Je hebt het over cataly; heb je de oude drivers en software van ati wel volledig verwijderd? Is namelijk wel de bedoeling.
 • Catalyst AI is een optimalisatie feature die kijkt watvoor spel je speelt en dan bepaalde dingen kan optimaliseren voor betere looks/prestatie.
  Zie bv dit artikel:
  http://www.elitebastards.com/page.php?pageid=6931&head=1&comments=1

  Hoe dat bij Nvidia zit moet een Nvidia gebruiker maar zeggen, ik kan niet kijken aangezien ik compleet ATI ben geworden :lol:
 • Zoiets zit er ook wel in de nvidia driver. Er zijn settings voor veel spellen te kiezen. Gebruik ik zelf trouwens nooit.
 • [quote:3058bbd728="gerben"]Als dat inhoudt: automatisch overklokken, ja, dan kan dat. Zit ergens in de driver. Je hebt het over cataly; heb je de oude drivers en software van ati wel volledig verwijderd? Is namelijk wel de bedoeling.[/quote:3058bbd728]

  tis geen automatisch overklokken en alle oude drivers verwijderd
 • [quote:6b14abf0aa="gerben"]Zoiets zit er ook wel in de nvidia driver. Er zijn settings voor veel spellen te kiezen. Gebruik ik zelf trouwens nooit.[/quote:6b14abf0aa]

  hoe heet het dan? kheb al goed gekeken. het staat waarschijnlijk in de control panel, misschien dat er een tool ofzo is? ;x
 • In de nieuwe interface: 3d settings, manage 3d settings, tab program settings.
 • [quote:2c3603d8f1="gerben"]In de nieuwe interface: 3d settings, manage 3d settings, tab program settings.[/quote:2c3603d8f1]

  ik bedoel niet de algemene plek voor die instellingen, maar hoe het precies heet. bv. bij ati heet het catalyst A.I., das dus een naam :p heeft nvidia niet zoiets met een naam erbij?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.