Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met videokaart?

Draayertje
10 antwoorden
  • Nou ik dacht kan ik weer spellen spelen enz. maar nee hoor, Me oude videokaart was kapot gegaan was ook al een hele oude geforce 4600 TI. Dus ik ging een nieuwe videokaart halen de Ati Radeon X1300
    Ik wil spellen gaan spelen maar naar een half uur valt het spel uit. En dan heb ik grijs zwerm met zwarte strepen of hij reboot. Ik heb al geprobeerd een andere voeding erin te zetten 350 watt ( had eerst 300 watt) Maar dat gaf geen verschil. Ik heb kabeltjes van me HDD anders ingezet etc. maar ook dat werkt niet. Ik ben terug naar de winkel geweest, kreeg ik een andere maar ook die gooit het naar een half uur spelen ong. eruit.
    Ik heb trouwens ook al andere drivers geprobeerd


    Verdere hardware van me pc:
    AMD Athlon 2500+ XP
    512 MB werkgeheugen
    100 GB hardeschijf
    Ati Radeon X1300
    A7V8-MX moederbord

    Kan iemand mij helpen met dit probleem ?
    Want zou het misschien kunnen zijn dat me PC de videokaart niet aankan
    of dat er iets met me geheugen of iets is ?

    Sorry dat ik meteen met zo'n probleem kom maar ik weet echt niet wat ik moet doen :(
  • Volgens een psu calculator website zou je systeem iets van 183 watt trekken, dus ik denk dat het met een voeding van 350 watt zou moeten gaan….

    Heb je wel goed de oude drivers (van Nvidia) verwijderd, bijvoorbeeld met Driver Cleaner??? En heb je ook laatste Catalyst drivers geinstalleerd???

    Staat vpu recover uit? Heb namelijk gehoord van verkoper in lokale pc-zaak dat deze feature soms tén onrechte denkt dat de kaart té warm wordt of onstabiel, dus schakelt ie de kaart uit voor de zekerheid. Heb hier zelf geen ervaring mee, gezien ik alleen maar Nvidia kaarten in mijn systeem heb gehad :)
  • De oude drivers van nvidia zijn weg want ik heb mijn hele windows opnieuw geinstalleerd want ze zeiden in de winkel dat misschien bestandjes op waren gebleven en conflicten gaven.
    En ik heb de laatste drivers van ati.com gedownload maar wel only driver
    heb ook al ,al drivers + control panel etc. geprobeed alleen dat maakt je pc stukje trager vind ik.

    Dat vpu recover weet ik niet of dat uitstaat dat zou ik eens kunnen proberen vanmiddag
    bedankt voor de tips ga het even proberen :)
  • Hoe staat het met de koeling? Luchtcirculatie goed? Open kast? Lijkt mij een warmte probleem.
  • Ik wil proberen vpu recover uit te zetten alleen ik weet niet waar?
    Ik was even aan het googlen en toen zeiden ze dat het bij rechtermuisknop- eigenschappen-instellingen- geavanceerd een tab zou staan met vpu recover alleen bij mij zie ik dat niet staan.

    Ik heb nu de Catalyst 7.1 driver geinstalleerd ( alleen de driver weet niet of het iets uitmaakt als je bijv. Control panel nog bij hebt).

    Ik denk niet dat het aan de warmte ligt want ik had eerst met 300 watt voeding was me cpu 50 graden en heb nu 350 watt in dus is dat nu nog minder, en ik heb ook een extra fan erin want ik heb zo'n kast met doorzichtig zijpaneel en een lamp alleen die lamp is kapot. maar die fan tegen de zijpaneel draait ook dus dat zijn 2 fans dus de koeling lijkt me goed ?

    :oops: :oops: :oops:
  • Kan iemand me verder helpen?
    Sorry dat ik gelijk met zoiets moet komen maar ik wil zo graag weer spellen kunnen spelen :roll:
  • [quote:297150a13f="Glenniej"]Sorry dat ik gelijk met zoiets moet komen maar ik wil zo graag weer spellen kunnen spelen :roll:[/quote:297150a13f]Hoef je geen sorry voor te zeggen, hier is het forum immers voor bedoeld. ;)

    Ik denk inderdaad ook dat het overhitting is. Wat je nog zou kunnnen proberen is even je pc open te maken en een (tafel)ventilator in je kast te laten blazen en dan met name bij je videokaart.

    Als het dan wel goed gaat word je videokaart te heet en zou ik er mee teruggaan naar de winkel.
  • Oke dat ga ik vanmiddag even proberen :)
  • Misschien heb je hier wat aan. Heb ook mijn kapotte videokaart vervangen door een ATI Radeon X1300. Hij deed het wel maar spelletjes liepen vast, zelfs Google Earth wilde niet, ook websites met een JAVA Applicatie liepen vast, ik kreeg een vreemd beeld met strepen, computer starte soms weer opnieuw op. Na een paar avonden experimenteren met nieuwe drivers, drivercleaners en bijna XP opnieuw geinstalleerd, maar gelukkig niet gedaan, kwam ik er achter dat er in het controlcenter van de ATI videokaart een mogelijkheid is om de AGP snelheid in te stellen. Deze stond op 8x heb hem op 4x gezet. Computer restarten, en alle spelletjes draaien probleemloos, ook Google Earth en websites met JAVA Applicaties.
    PS: in mijn BIOS stond AGP op AUTO, er was een mogelijkheid om hem op 8x te zetten, maar dat was niet voldoende. De videokaart moet AGP gewoon op 4x staan.
  • [quote:ba5e479031="newhouse"]Misschien heb je hier wat aan. Heb ook mijn kapotte videokaart vervangen door een ATI Radeon X1300. Hij deed het wel maar spelletjes liepen vast, zelfs Google Earth wilde niet, ook websites met een JAVA Applicatie liepen vast, ik kreeg een vreemd beeld met strepen, computer starte soms weer opnieuw op. Na een paar avonden experimenteren met nieuwe drivers, drivercleaners en bijna XP opnieuw geinstalleerd, maar gelukkig niet gedaan, kwam ik er achter dat er in het controlcenter van de ATI videokaart een mogelijkheid is om de AGP snelheid in te stellen. Deze stond op 8x heb hem op 4x gezet. Computer restarten, en alle spelletjes draaien probleemloos, ook Google Earth en websites met JAVA Applicaties.
    PS: in mijn BIOS stond AGP op AUTO, er was een mogelijkheid om hem op 8x te zetten, maar dat was niet voldoende. De videokaart moet AGP gewoon op 4x staan.[/quote:ba5e479031]

    dat ga ik even proberen dank je :wink:

    mm ik heb hem bij control panel op 4x gezet maar geen verschil.
    Alleen ik keek in mijn bios en ik zag niks van auto staan :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.