Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Driver videokaart doet raar.

Anoniem
jur!
4 antwoorden
 • Sinds gister doet m'n driver van de videokaart raar. Ik startte gister m'n pc op uit slaapstand, waarna ik een blauw scherm kreeg, met een hele lijst met foutcodes. Ik zag dat het een driver van ati was, dus heb toen m'n pc in veilige modus opgestart, de drivers verwijderd, weer normaal opgestart, en de drivers opnieuw geinstalleerd. Zonder Catalyst control center. Het leek gister allemaal weer goed.

  Totdat ik vandaag m'n pc weer uit slaapstand haalde. Ik kreeg deze keer geen blauw scherm, maar als ik nu scroll over een internet pagina, gaat ie in van die blokken naar beneden, niet vloeiend dus. De vorige keer dat ik dit had was m'n videokaartdriver niet geinstalleerd. Ik dus gelijk kijken, bleek hij wel geinstalleerd te zijn. Toen ik de hardwareversnelling op het allerlaagste had gezet, deed ie weer normaal.

  Wat kan hier nou de reden van zijn, en belangrijker, hoe los ik dit op? Of kan het geen kwaad dat de hardwareversnelling uit staat?

  Alvast bedankt,
  Jur
 • Dat probleem heb ik ook ooit een keer gehad. Het blijft inderdaad een vaag probleem. Ik weet dat het bij mij ook met de DirextX versie te maken had.

  Misschien moet je nogmaals je drivers verwijderen, en dan weer installeren en eventueel DirextX 8/9 ook weer opnieuw.
 • Oke, en direct x download ik bij microsoft ofzo? Ik google wel ff, bedankt voor je antwoord iig. :)

  Edit: moet ik eigelijk ook eerst ergens die direct x verwijderen? En zo ja, waar ergens?
 • Hmm, gister leek het weer goed tegaan, had de oude driver ervanaf gegooid, nieuwe erop gezet. Paar keer opnieuw opgestart, paar keer in slaapstand gezet en er weer uit, en hij bleef het doen. Totdat ik hem vandaag weer aanzette; weer het zelfde probleem. Maar direct x is toch voor games? Want ik heb het probleem nu zelfs met internetten. Lijkt me niet dat je daar Direct X voor nodig hebt.

  Heel raar iig allemaal,
  weet verder iemand nog iets?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.