Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Problemen Drivers 7600GS

Anoniem
bbbb
11 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb problemen met het installeren van de drivers voor m'n Point Of View Geforce 7600GS (Pci-express). Ik heb het al op verschillende manieren proberen te installeren (via apparaatbeheer, via de cd, nieuwe drivers van internet). Ook heb ik hem via digitaal en analoog aangesloten (mischien dat die bij analoog wel wou werken). Maar elke keer al is die met de installatie bezig springt het scherm op zwart met linksbovenin een knipperend wit streepje of de computer start gewoon opnieuw op.

  Abit AW8
  Intel Pentium 4 630 (3Ghz)
  2x1gb PQI DDR2 667
  Arctic Freezer 7 Pro

  Alvast bedankt,

  Owja, het kan niet aan andere drivers liggen er staat net een schone xp op. :wink:
 • Mobo drivers geinstalleerd?

  DX9.0 laatste versie geinstalleerd?
 • Drivercleaner geprobeerd?
  Eerst alle video/mainboard drivers eraf, drivercleaner erover en dan verse mainboard en videokaart drivers erop.
  Het kan ook aan je Abit AW8 drivers liggen misschien…

  En anders eens los testen ofzo…

  Van een 4000+ naar een P 630 vind ik trouwens niet echt een vooruitgang :o Prescott heethoofd toch :P
  En je mainboard is niet C2D compatible? :cry:
 • [quote:e2c5d153a2="Vandread"]
  Van een 4000+ naar een P 630 vind ik trouwens niet echt een vooruitgang :o Prescott heethoofd toch :P[/quote:e2c5d153a2]understatement van het jaar. Zeg maar gerust dat het een flinke achteruitgang is!
 • Weet ik, van die 4000+ naar een 630. :wink: ook weet ik dat die niet C2D compatible is. :lol: Owja, ik ben ook vooral overgestapt omdat m'n raptor op één of andere manier gewoon niet lekker kon werken met de Asus A8N SLI :-? En die 630 is tijdelijk, die kon ik voor een mooi prijsje kopen. :wink:

  Maar over die drivers: Als ik ze in veilige modus installeer en dan weer normaal opstart, dan krijg ik na het ''lopende'' balkje als xp laat weer een zwart scherm waar ik niks kan doen. Ik heb er een schone xp opstaan, en die drivers voor de videokaart waren de eerste drivers die ik erop ging zetten. Nadat ik van alles geprobeert had, heb ik ook maar alles voor het moederbord geinstalleerd om wat op internet te kunnen zoeken.
 • Volgorde is:

  SP2
  Mobo drivers
  DX 9.0c
  Vga drivers

  In ieder geval, zo doe ik het meestal (soms SP2 wat later though)
 • Die heb ik nu ook geprobeert (ja, inderdaad ''weer'' schone xp). SP2 zit er al bij ''ingebouwd'' Daarna heb ik mobo-drivers gedaan en DX 9.0C. Maar als ik DX 9.0C wil installeren druk ik op volgende enz. als laatste druk je dan op installeren maar dan is hij direct al klaar. Zo snel kan toch niet? Ik heb tijdens de installatie van de drivers voor de videokaart het zwarte scherm met dat knipperende streepje ongeveer een uur laten staan, maar geen resultaat. Wat ook vreemd is, is dat de monitor ook niet in de stand-by stand springt. :-?
 • Kan het ook zijn dat de videokaart op één of andere manier niet compatible (huh schijf je dat zo? :P) met m'n moederbord?
 • [quote:26b41ffde0="bbbb"]Maar als ik DX 9.0C wil installeren druk ik op volgende enz. als laatste druk je dan op installeren maar dan is hij direct al klaar. Zo snel kan toch niet?[/quote:26b41ffde0] Dat is omdat DirectX 9.0c al in Service Pack 2 van XP zit.
  [quote:26b41ffde0="bbbb"]Kan het ook zijn dat de videokaart op één of andere manier niet compatible met m'n moederbord?[/quote:26b41ffde0] Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Maar had je inderdaad zoals Vandread zei, Drivercleaner geprobeerd? Dus XP met SP2 opgestart in veilige modus. Drivercleaner gestart. Cab cleaner gedraaid, dan bij Cleaning selection nvidia selecteren. Select multiple cleaning filters vinken. Klikken op Add. Dan ATI selecteren. Klikken op Add. klikken op Start. Daarmee worden de ingebouwde nvidia en ATI drivers van XP SP2 verwijderd. Prullenbak legen en rebooten naar normale XP modus. Dan nvidia drivers van de meegeleverde CD of van de nvidia website installeren. Gebruik bij voorkeur WHQL drivers.

  Als het dan nog steeds niet werkt check dan (eventueel in veilige modus) via Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur of daar bruikbare info staat. En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat. Check vooral welke PCI of onboard kaarten dezelfde IRQ als de videokaart hebben. Soms kan IRQ delen problemen veroorzaken.

  Heb je al gecheckt in Systeeminfo > Hulpprogramma's > Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX. (In normale modus.) Of er problemen worden gevonden. Eventueel zou je deze test eerst kunnen vooradat de nvidia drivers geïnstalleerd zijn. En indien mogelijk daarna.
 • Nog bedankt voor de hulp, maar ik ben vandaag met mijn vader naar Almere gereden (een vriend van mijn vader heeft daar een comuterzaak, omdat ik zelf niks kan testen, heb hier geen andere pci-e dingen enz. liggen). En al snel was het duidelijk dat het moederbord niet lekker werkte. Als het Pci-e slot belast wordt -wat gebeurt tijdens de installatie van de drivers- dan stopt de computer ermee. Ik moet het bord dus maar is Rma sturen, ik heb er wel direct een simpel bordjes gekocht ( Asus P5PL2) om mijn computer wel te kunnen gebruiken. En hier heb ik geen problemen mee. Het zat hem dus echt in het andere moederbord.

  Toch bedankt voor de hulp.

  Gr. Bart
 • Zeker van dat het geen IRQ conflict was?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.