Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hulp nodig bij overclocken! nVIDIA GeForce 6200SE TurboCache

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  mijn computer is nu al bijna een jaar oud maar ik kan nu al niet meer Battlefield 2 op volle grafische kracht laten draaien. Gewoon omdat mijn PC dat niet aankan. Daarom zou ik hem nu graag overklokken.

  Ik heb RivaTuner al gedownload, maar ik snap er niet zo veel van… :-?

  Is er iemand die deze grafische kaart heeft en hem al heeft kunnen overklokken?
  Indien ja tot waar?

  Graag hulp!

  Alvast bedankt.
 • Ben bang dat je met die kaart niet ver komt. Het is gewoon een budgetkaartje, ongeschikt voor enigzins recente games. Zelfs al zou je hem 10 of 20% sneller krijgen, dan verandert er nog weinig. Tijd om de hamer en het spaarvarken aan elkaar voor te stellen.
 • OK, alvast bedankt dan… :(
 • Voorbeeldje hoe je kunt overclocken met RivaTuner:

  Start RivaTuner en ga naar de 2e regel, en klik op het grijze pijltje waar "Customize… op staat. Je krijgt dan een regeltje met plaatjes.
  Klik op het plaatje van de groene videokaart.

  Nu kom je hier:

  [img:5d95ce9ca3]http://tweakers.net/ext/i/productsurvey/3937/2555.jpg[/img:5d95ce9ca3] *kijk alleen naar het rechter deel, het linker deel heb ik er zelf een keer bij gezet omdat ik een review van mijn 6600 aan het schrijven was*

  Nu kun je met stapjes van 5-10MHz de core van je videokaart verhogen. Nedat je dit gedaan hebt klik je op "test" en draai je even 3Dmark'03. Als dit goed gaat zonder rare figuurtjes in het beeld (artifacts) of (korte) vastlopers, dan kun je het weer verhogen met 5-10MHz. Net zo lang tot je vastlopers krijgt. Dan doe je hem weer 15MHz terug en je hebt je overclock. ;) Daarna vink je nog ff "Apply overclocking at Windows Startup" aan zodat de instellingen behouden blijven als je de computer opnieuw opstart.  Je zou dit nog even kunnen proberen, maar zoals Gerben ook al zei geef ik je weinig kans dat BF2 echt merkbaar beter te spelen wordt…
 • Ok, bedankt. Dan laat ik het toch maar zo…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.