Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor 22", samsung 226BW of LG L226WT

Anoniem
Juggernaut
9 antwoorden
 • Heeft iemand al ervaringen met een van deze twee monitoren?
  zo ja zou ik dat hier graag terugzien aangezien ik een van de twee aan wil schaffen.

  zijn ze kwalitatief aan elkaar gewaagd?
 • Denk dat er hier vrij weinig ervaring is met dergelijke splinternieuwe schermen.
  Je bent dus aangewezen op reviews en ervaringen op hele grote fora.
  http://tweakers.net/productsurvey/survey/3995
  Maar volgens mij zul je aan geen van beide echt een buil vallen
 • Sinds 2 weken heb ik de Samsung 226BW. Ik ben daar heel tevreden over. Gamen doe ik niet, dus de zogenaamde 2ms. reaktietijd heb ik niet kunnen testen. Maar de kleuren/helderheid zijn erg mooi.

  Backlight niet zichtbaar, geen enkele dode pixel. Kocht half jaar terug voor familielid een andere Samsung. Ook perfekt.
  Het is een hele aangename ervaring dat breedbeeld. Zeker als je overgaat op Vista en de sidebar met gadgets wilt gebruiken. Je hebt het gevoel alsof je van een gewone auto in een limousine stapt.

  Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind 'm er ook stijlvol uitzien. Bepaald geen goedkope uitstraling.
 • De verleiding is intussen zo groot dat ik er een ga kopen!
  Hoop dat ik m morgen krijg! (Besteld is hij in ieder geval)

  twijfel er verder nog over of het zinvol is mijn x1900xtx te vervangen voor een 8800GTS,
  en dit alhoewel ik nou niet echt een gamer ben, meer een hardware freak!
  Speel wel eens af en toe een 3D shooter maar verder niets…..

  Wat ik eigenlijk niet weet….

  op mn x1900XTX is hdcp geen probleem maar in een van mn andere pc's zit een x800 XT platinum edition…. Wat ik me nu afvraag: hierbij is aangegeven dat ie HDCP ready is, kan ik er dan ook gewoon hdcp content mee afspelen?

  Nog een ander iets…. (en nu a.u.b. geen flamewar of iets dergelijks beginnen, het gaat hier om een normale voorkeur!)

  Ik zat dus inderdaad aan een 8800GTS te denken, maar meer omdat de R600 lang op zich laat wachten!! In principe zou ik ook in de toekomst liever een Ati kaart hebben in de systemen waar ik t meest mee werk! loont t om te wachten?
 • De r600 is onlangs weer uitgesteld, tweede halfjaar pas meen ik. Betwijfel of het loont om daarop te wachten. De ati is mogelijk wel beter dan de nvidia, iig afgaand op de nu bekende specs. Maar je moet altijd de praktijk afwachten. Het is trouwens ook een enorme stroomvreter, men heeft het over 300 watt. De x1900xtx scheelt bij mijn weten niet echt veel met de 8800gts, betwijfel of het erg veel zin heeft om die nu al te vervangen. HDCP moet je gewoon uitproberen. Maar heb jij nu al een HD-DVD speler dan?
 • [quote:e864089d7f="gerben"]Het is trouwens ook een enorme stroomvreter, men heeft het over 300 watt.?[/quote:e864089d7f]

  Dat zou geen probleem mogen zijn, ik heb in betreffend PC een 550 EN 450 watt voeding lopen….. maar als de 8800gts met de 1900XTX toch niet zoveel scheelt dan wacht ik zeker op de nieuwe ATI kaarten, misschien dat het dan meer loont!

  [quote:e864089d7f="gerben"]Maar heb jij nu al een HD-DVD speler dan?[/quote:e864089d7f]

  Nee, nog niet. Staat wel op het wenslijstje….
  HD-DVD spelers voor de pc zijn nog nergens te krijgen, wel blue-ray.
  Maar op een of andere manier denk ik dat HD-DVD het meer gaat maken!
  (vanwege de grotere compatibiliteit tegenover het "oude" DVD formaat)
 • De G81(of G90 misschien zelfs) staat ook alweer voor de deur, die is hopelijk weer een stuk zuiniger(zou wel zo consequent zijn zoals we gewend zijn van nVidia, aangezien de series om en om steeds zuinig en onzuinig zijn).
 • Ik meen dat er nu meer bluray verkocht werd. Maar persoonlijk denk ik dat geen van beide wat wordt. Er zitten al veel grotere schijven aan te komen, en hopelijk krijgen we daar niet zo'n patentenstrijd mee. Verder heeft 99% van de flatscreen tv's geen hd resolutie, en daarmee is er heel weinig verbetering tov een gewone dvd.
 • [quote:574403ac3d="gerben"]Ik meen dat er nu meer bluray verkocht werd. Maar persoonlijk denk ik dat geen van beide wat wordt. Er zitten al veel grotere schijven aan te komen, en hopelijk krijgen we daar niet zo'n patentenstrijd mee. Verder heeft 99% van de flatscreen tv's geen hd resolutie, en daarmee is er heel weinig verbetering tov een gewone dvd.[/quote:574403ac3d]

  Full HD schermen (die dus 1920x1080 weergeven) zijn inderdaad nog steeds héél erg duur en nog best slecht beschikbaar. De meeste zijn HD Ready, die dus op 1280x720 minimaal draaien(meestal is dat 1366x768 geloof ik).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.