Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • De berichten over de 1950XT zijn ook al minstens een maand oud, geloof ik. De 1950pro is nu beschikbaar. Maar je zou natuurlijk nog even kunnen wachten, als je niet per se nu iets aan wil aanschaffen.
 • Wat op de inquierer staat is soms ook gewoon een speculatie. Ik denk dat er als eerst een PCI-E versie van komt. Tegen de tijd dat er een AGP versie is ( als deze uberhaupt komt) zit je al dik tegen Juli aan. Maar als de vervanging niet noodzakelijk is valt er altijd nog even te wachten.
 • Hallo allemaal.
  Ik heb een tijdje geleden een pc in elkaar gezet met mijn oom. Ik wist daarvoor nog helemaal NIETS van pc's af. Maar nou heb ik de laatste tijd een beetje op internet gezocht naar allerlei hardware. En nu weet ik er zelf wel heel wat meer van dan voorheen. En nu zie ik steeds vaker staan dat AGP eruit gaat. En dat heb ik toevallig ook. Ik zal wel ff de spec van me pc geven:
  AMD AThlon 64 3800+
  2x 512 ddr pc3200
  fx5200 (daar gaat het ook om)
  160 gb Seagate
  Hiper 520 watt

  Ik heb dus een op mijn videokaart bezuinigt. Want zoveel geld heb ik nou ook weer niet ben nog maar 15 jaar dus. En zat dus ook een beetje te kijken wat een goede videokaart is. Maar nu zie ik dat ik zelf AGP aansluiting heb. En ze hebben het er steeds over dat AGP eruit gaat en dat er dus ook geen videokaarten meer gemaakt worden met de AGP aansluiting neem ik aan? Dus mijn vraag is als ik dan nou de beste AGP videokaart koop, of een tijdje later als ik dat geld heb of ik dan nog wel even toekomst gericht kan gamen? Ik doe nou alleen nog maar counter-strike source. En dat loopt op deze pc heel soepel vind ik. Maar een FPS van 30 gemiddeld tot 60. Dus als ik zo'n beetje de beste AGP videokaart koop zoiets als de X1950 Pro kan ik dan nog een paar jaartjes verder gamen?
 • De 1950pro is nog de snelste, en ik denk dat ie aardig in evenwicht is met je systeem. Misschien nog wel een GB geheugen erbij. Er zit ook nog een 1950XT aan te komen. Waarvan ik me weer afvraag of ie wel lang beschikbaar blijft. Dit aangezien het mogelijk dumpen van oude chips is. Met het zicht op de volgende generatie R600 in aantocht. De 256MB 1950pro is voor net iets onder de 200 euro te krijgen. Denk dat de XT aanzienlijk duurder zal zijn.
 • Was toch ook sprake van een 8600 GT/Ultra op AGP van Nvidia??? Volgens dit artikel:

  http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37790

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.