Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop lcd vervangen?

Anoniem
rhooijer
2 antwoorden
 • Hallo, ik ben bezig om een vervangend scherm voor mijn sony te zoeken. Het beeld doet helemaal niets meer. Het begon met flikkeren en verschieten van kleur tot ie uiteindelijk helemaal uitviel. Nu kan ik een vervangend scherm kopen voor 150€
  Toch lees ik ook op internet dat het ook zou kunnen liggen aan de backlite Zou dit kunnen betekenen dat het scher m helemaal niet kapot is maar iets anders?

  Ik moet tevens de hele computer resetten en herinstalleren omdat hij helemaal traag is en vol zit. Hiervoor het ik de recovery cd's. Ik vraag me af, ziet op zo cd alle programma's als bij aankoop inclusief xp?
  Bedankt
 • De backlite is onderdeel van je scherm. Het is de lichtbron die van achteren de voorkant van je scherm verlicht en de boel helder maakt. In feite maakt het niet zoveel uit of je backlite kapot is of dat een andere onderdeel van de TFT het heeft begeven. Je kunt -tenzij je een echte techneut bent- de onderdelen van een TFT scherm niet zelf gaan vervangen.

  Weet je trouwens zeker dat het het scherm is dat het heeft begeven en niet de videokaart? Dit kun je checken door een andere monitor aan je laptop te hangen. Doet die het ook niet, dan is je videokaart kaduuk.

  De recovery CD('s) bevat(ten) Windows en de benodigde drivers. Plus eventueel meegeleverde software. Vaak moet je, na Windows gerecovered te hebben zelf nog bepaalde drivers van de CD plukken (video, geluid, draadloze netwerkkaart).
  Een recovery brengt het systeem terug in de koopstaat. Werkend maar kaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.