Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

schokkerig afspelen dvd's (vista driver probleem?)

Anoniem
KeesA
6 antwoorden
 • heb net een nieuwe acer aspire 9300 wmsi gekocht by dynabyte. mooi apparaat, maar een van de eerste dingen die me opviel was dat ie dvd's niet mooi afspeelt. vooral bij beweging is duidelijk te zien dat het schokkerig gaat. niet om aan te zien eigenlijk. ik dus op onderzoek uit, blijkt het te maken te kunnen hebben met de driver. op de site van nvidia raden ze aan om eerst de aanwezige driver te uninstallen en dan er een nieuwe op zetten. en dat werkte dus niet, waardoor ik nu zonder driver en zonder normaal beeld zit, aargg! in de acer zit een nvidia geforce go 7300 256 mb (meer van het type weet ik niet) en nu schijnt daarvoor nog geen driver beschikbaar te zijn of iets dergelijks?

  heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?? en is er een driver beschikbaar waardoor ik geen schokkerige beelden meer heb, of kan ik beter terug naar dynabyte en er een 'zwaardere' grafische kaart in laten zetten?
 • Het is zeer wel mogelijk dat dit een driverprobleem is m.b.t. Vista. Begin maar eens om in de veilige modus op te starten (dan wordt er een ingebakken Windowsdriver gebruikt en heb je sowieso beeld). Vervolgens installeer je de met het systeem meegeleverde driver. Die staat op de CD die je bij het systeem meegeleverd hebt gekregen.

  Dan moet het scherm onder Vista weer werken. En dan moet er gekeken worden naar de beschikbaarheid van een nVidia GO driver voor Vista.

  Welke (nummer) staat er op zodra je die weer hebt geinstalleerd en welke heb je vervolgens geprobeerd, die dus niet meer werkte?
 • ik ga er zo ff naar kijken.. degene die ik heb geprobeerd was forceware 100.65.

  op de nvidia site staat wel het volgende over over mobile gpu's:

 • Ja, de mobiele Goversies hebben altijd iets aparts. Vaak ook moeilijk om de juiste drivers te krijgen. Best kans dat Vista de basisdriver zelf aan boord heeft. Die is dan, vanwege de door jou genoemde problemen, bepaald nog niet perfect.

  Als Vista de Go driver aan boord heeft zou je eerst in de veilige modus je zelf geinstalleerde driver moeten verwijderen. Het beste gaat dat met Driver Cleaner. Verder in de veilige modus niets doen. Opstarten in de normale modus en Vista zou nieuwe hardware (je videokaart) moeten vinden en installeren.

  Andere optie om te zien of Vista de drivers aan boord heeft is in de veilige modus, na verwijdering van je eigen geplaatste driver, in apparaatbeheer te rechtsklikken op je videokaart en te kiezen voor 'stuurprogramma bijwerken'. Als lokatie waar gezocht moet worden geef je dan je VistaDVD aan, die uiteraard dan wel in de drive moet zitten.
 • dank! ik vind het wel vreemd dat je voor 1000 eu een notebook hebt die problemen heeft met dvd's afspelen. misschien dat ik wel de oorspronkelijke driver terug kan vinden, maar dan heb ik nog wel die schokkerige beelden :-?
  denk je dat ik ermee terug moet naar dynabyte? of spelen dvd's bij andere merken grafische kaarten in notebooks ook schokkerig af?
 • dvd afspelen moet zelfs een ingebakken gpu moeiteloos afspelen.
  dus aan de grafische kaart kan het niet liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.