Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Koeler uitgeschakeld, grafische kaart beschadigd?

Anoniem
Die hard gamer
7 antwoorden
 • Ik heb de koeler van mijn videokaart per ongeluk los getrokken toen de PC aan stond. Vervolgens hoorde ik een piep en kwamen er allemaal blokje op mijn monitor. Ik heb de cooler weer ingeschakeld en heb toen de PC direct uitgezet. Ik dacht, nu is de videokaart er geweest maar nadat ik de PC aanzette kon ik in save mode opstarten. Ik heb vervolgens de drivers eraf gehaald en de nieuwste gedownload en geinstalleerd. Vervolgens heb ik 3Dmark03 geprobeerd en alles ging uitstekend.

  Mijn vriendin wilde eergister de PC aanzetten en toen kwamen er ook allemaal blokjes tevoorschijn en zij heeft hem weer uitgezet. Toen ik later ging kijken was er helemaals niets aan de hand. Nu heb ik de PC al verschillende keren opnieuw aan gehad maar telkens niets aan de hand.

  Wat kan de schade zijn als de cooler korte tijd uitgeschakeld wordt? Ik heb een Asus 6800 Gamers Edition. Zit hier geen beveiliging op?
 • Videokaarten kunnen redelijk wat hebben.
  Dus als het niet lang heeft geduurd en hij niet in een game zat ofzo zal het wel meevallen.
  Je kan es atitool draaien http://www.techpowerup.com/atitool/ werkt ook bij nvidia, en dan de artifact test, uurtje stressen kijken of je geen problemen krijgt.
 • [quote:2dbfafb6a7="Vandread"]Videokaarten kunnen redelijk wat hebben.
  Dus als het niet lang heeft geduurd en hij niet in een game zat ofzo zal het wel meevallen.
  Je kan es atitool draaien http://www.techpowerup.com/atitool/ werkt ook bij nvidia, en dan de artifact test, uurtje stressen kijken of je geen problemen krijgt.[/quote:2dbfafb6a7]

  Bedankt voor de reactie. Had de PC net opgestart dus de grafische kaart was niet zwaar belast. Ik zal ATI tool eens uitproberen.
 • Het kan zijn dat de processor beschadigd is geraakt door oververhitting. Het hangt er een beetje vanaf hoe lang deze zonder draaiende fan gewerkt heeft. Als het slechts enkele seconden is dan zou er geen schade zijn. Betreft het enkele minuten dan is het een ander verhaal. Blokjes is vaak wel defecte GPU of geheugen.

  De GeForce 8600 Serie (althans de versie zoals door ons op de markt gebracht) heeft een thermische beveiliging. Deze schakeld de VGA kaart uit bij oververhitting.
 • Heb ATItool geprobeerd maar geen artifacten te zien. Is inderdaad maar enkele seconden geweest dat de koeler stil heeft gestaan.
 • Ik zou me verder geen zorgen maken dan. Die dingen kunnen best wat hebben ;)
 • Welke videokaart gaat het om?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.