Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Rare strepen in het scherm

Anoniem
Taniel
9 antwoorden
 • Heb hem nu 2 uur aan laten staan, nog steeds niks gevonden. De strepen in het scherm waren inmiddels alweer verdwenen, maar in het 3d view schermpje kwamen ze wel.
 • Sinds kort krijg ik regelmatig strepen door het beeld, meestal zijn ze geel maar soms ook blauw. Ik doe op dat moment niks bijzonders, ze verschijnen gewoon opeens. En ze verdwijnen op een gegeven moment ook gewoon weer zonder iets te doen. Kan me herinneren dat ik het vroeger ook wel is heb gehad met dezelfde pc, toen is het op een gegeven moment gewoon opgehouden.
  Heb al geprobeerd om er een ander scherm op aan te sluiten, maar dat blijft hetzelfde.
  Hardware is inmiddels al wat verouderd, dus ik denk dat het daar aan ligt. Ik heb een Radeon 9700 pro. Moederbord weet ik niet precies, ik weet alleen dat het een intel is.
  Dus mijn vraag is of iemand weet hoe het komt? En of het schadelijk is voor mijn pc?

  Heb er ook maar even een screenshot van gemaakt, leek me duidelijker.
  http://i13.tinypic.com/313ss9w.jpg
 • Lijkt me een defect aan de videokaart. Kan ook zijn dat ie onvoldoende koeling krijgt. Dus kijk of de koeler vol stof zit, of dat ie los zit. Het is verder niet schadelijk, je loopt alleen de kans dat het beeld permanent slecht wordt, of dat je op een gegeven moment een helemaal geen beeld meer krijgt.
 • Bedankt voor je reactie. Zal later vandaag is kijken of er veel stof in zit en schoon maken. Als dat niet helpt zal die wel defect zijn.
 • Nadat ik hem woensdag heb schoon gemaakt is het niet meer gebeurt. Maar dat zegt nog niks, zit namelijk niet echt een vaste tijd tussen wanneer het gebeurde. Maar ik wacht nog wel even af, in ieder geval bedankt.
 • Je kunt eens testen op artifacts met atitool. http://www.techpowerup.com/atitool/
 • Laat hem eens een uur draaien of zo. Had je tijdens het testen ook die strepen in beeld? Artifacts zijn foutjes in het beeld, dingen die er niet in horen.
 • Kreeg vandaag weer de strepen in het beeld. Heb dat atitool geïnstalleerd, en na 2 min had ie nog geen artifacten gevonden. Hij bleef maar doorgaan en heb hem dus maar uitgezet, hoe lang moet ik het laten lopen? En wat zijn artifacten precies?
 • Lijkt me dan toch een kwestie van accepteren, of de kaart vervangen. Een tweedehands 9800pro heb je vanaf een euro of vijftig. Je kunt er ook een wat simpeler nieuw kaartje in zetten, als je niet gaat gamen. Of eens nadenken over een nieuw systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.