Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

welke vervanging voor ti 4200 videokaart ?

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Ik wil mijn POV TI 4200 videokaart vervangen voor een kaart die betere prestaties geeft voor wat betreft het normale 2d plaatje. Ik ben niet zo tevreden over de scherpte van deze kaart. Nu is het natuurlijk mooi als ik dan meteen wat betere prestatie krijg voor 3d. Mijn voeding is echter niet zo sterk. 300 Watt (Aopen) De processor: P IV 2,4 Mhz.
  Nvidia of Ati ?
  Ik ben benieuwd naar het advies.
  Alvast bedankt.
 • AGP dus. Wat nog belangrijk is: hoeveel werkgeheugen?
  En wat wil je ermee doen?
  Welke kaart heb je nu gekocht?
  Heb je de drivers goed geinstalleerd en de oude verwijderd met drivercleaner?

  Het kan namelijk niet zo zijn dat 2d ''onscherp'' beeld levert, tenzij er iets is met de kaart of de drivers.
 • Monitor zou ook defect kunnen zijn. Als je een te hoge resolutie of refreshrate instelt, kan een crt monitor ook onscherp worden. Ik zou dus sowieso eerst een andere monitor uitproberen.
 • Inderdaad AGP. Geheugen van de kaart 128 MB. Ik heb nog maar eens een andere monitor geprobeerd. Het is niet echt slecht maar net niet de kwaliteit die ik ooit had met een Diamond Stealth S220 op mijn oude systeem. Die was scherp met iets heldere kleuren.
  Zou ik er dus mee op vooruit gaan als ik een kaart koop met bijvoorbeeld 7600 GS of ATI 1650 of heeft dat weinig zin?
  Ik doe nog wat oude spelletjes zoals MS combat flight simulator en wil misschien ook nog wel eens een modern spel proberen zoals C&C.
  Zal de voeding tekort schieten ?
  Zover bedankt voor de reacties trouwens.
 • Ook al eens een andere resolutie/refreshrate geprobeerd?

  Ik vraag me af hoe zinvol het is om in een verouderd systeem te investeren. Zeker als je C&C wilt spelen, daar heb je denk ik toch wel wat zwaarders voor nodig. Je kunt nu wel 200 euro in een nieuwe videokaart en voeding steken. Maar als je dan alsnog niet tevreden bent, is dat weggegooid geld.
 • je hebt gelijk, Gerben. Ik denk inderdaad dat het geen zin heeft om nog een investering te doen in mijn systeem. Nog twee jaartje doorboeren met wat ik heb en dan een nieuw systeem met misschien wel een octa-core processor.
  Bedankt.
 • Je kunt ook eens kijken of je tweedehands een 9800pro kunt aanschaffen, voor niet al te veel geld. Is niet het nieuwste van het nieuwste, maar toch al weer een stuk beter dan een 4200ti. Staan op marktplaats.nl vanaf 50 euro.
 • Ook een idee.
  Maar zal de voeding van 300 W dat wel trekken ?
  Ik ga eens snuffelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.