Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Computer kapot, ik verdenk de videokaart.

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik heb een probleempje met mijn computer… Hij start niet meer op.

  Het begon ermee dat hij een keertje vast liep terwijl ik aan het msn'en was. Toen maar even opnieuw opgestart, niet zo'n groot probleem. Maar toen de pc opnieuw opgestart was zag het er al wat minder uit. Bij het inlog scherm van windows xp had ik allemaal artifacts en dergelijke troep op mijn beeld. Toen ik daarna op mijn naam klikt om in te loggen liep de pc vast.

  Daarna maar weer opnieuw opgestart, nu liep hij nog eerder vast, op het moment dat hij vraagt welke windows versie ik op wil starten liep hij al vast. Weer opnieuw opgestart en bij het venster dat je naar je bios kan gaan ging mijn monitor stand-by. Weer opnieuw opgestart en nu kwam mijn monitor niet eens uit de stand-by stand…

  Weten jullie wat hier het probleem is?
  Ik denk dat het de video-kaart is, maar ik heb hier geen andere videokaart liggen om dat te testen (een Tnt2 Pro doet het toch niet op een Agp 8x moederbord ivm voltages enzo?).
  _________________
 • Klinkt inderdaad als je videokaart (artifacts)

  Voor zekerheid kan je memtest nog even proberen te draaien met een floppy boot.
 • Als je zeker wil weten dat het je videokaart is probeer dan eens de bewuste kaart in een ander systeem.
 • [quote:c6ccbdd446="computer_nerdo"] Weer opnieuw opgestart en nu kwam mijn monitor niet eens uit de stand-by stand… [/quote:c6ccbdd446] Om wat voor een merk/type PC gaat het? Want je computer website geeft deze foutmelding [code:1:c6ccbdd446] The system cannot find the file specified. [/code:1:c6ccbdd446] Zou je kunnen melden wat er precies gebeurt als je de PC inschakelt? Gaan er nog wel fans draaien? Zijn er piepjes te horen? Indien dit het geval, kun je de betekenis ervan checken op http://bioscentral.com/ Wat doen de LEDs aan de voorkant van je systeemkast? Power- Harddisk- DVD? Draait de Harddisk nog wel?
 • hmmm mooie boel… ze hebben mijn site ook offline gehaald…. Maar dat even terzijde.


  Mijn computer bestaat uit de volgende onderdelen:
  2x hardeschijf (type niet zo intressant lijkt me?)
  Geforce 4 Ti4200
  Asus A7v8x-x (kt400)
  Amd Duron 1600
  Chieftech 340 watt


  Bij het opstarten van de pc gaan alle fans nog wel gewoon draaien. Alleen loopt hij de eerste keer opstarten vast, en bij een restart gaat het beeldscherm niet meer uit de stand-by.

  Ik zal die memcheck ook nog even proberen.
 • [quote:75d3ac3254="computer_nerdo"] Bij het opstarten van de pc gaan alle fans nog wel gewoon draaien. Alleen loopt hij de eerste keer opstarten vast, en bij een restart gaat het beeldscherm niet meer uit de stand-by. [/quote:75d3ac3254] Dus dan heb je bij de eerste koude start wel beeld? Kun je dan nog via F8 naar veilige modus? Zo ja, zou je een Windows XP repair install kunnen uitvoeren?
 • Wat gebeurt er trouwens als je met een floppy of een live-cd boot?
 • Oei ik schaam me zo :oops:
  Maar het probleem is al opgelost

  Ik heb hem net maar even opengeschroeft omdat ik er achter kwam dat er nog iets behoorlijk belangrijks op de pc stond. En toen kwam ik er achter dat de achterkant van de behuizing verbogen is (hoe dat komt mag joost weten :-? ). Daardoor werd de videokaart die ik vastgeschroeft had uit zijn slot getrokken.

  Nu dus ff los gehaald en er goed ingedrukt, en hij werkt weer!!

  toch bedankt voor alle hulp
 • Nu je site nog fixen :wink:
 • mja, ik weet ook al hoe dat komt.

  Mijn site staat nu op een ander hosting pakket (zelfde prijs, alleen ondertussen krijg je voor 5 euro p/m wat meer ruimte dan 7 jaar geleden ;) ). Maar nu staat er dus niets op de server en moet ik alles weer even opnieuw uploaden, en dat kon eerst niet omdat alles op mijn pc stond :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.