Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3dmark 05 vraagje

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb 3dmark05 gedraait en scoorde in totaal 4711 punten. Lijkt mij vrij redelijk, maar wat me alleen opviel is dat er op een gegeven moment een test werd gedaan en ik 2 a 3 frames per second bereikte. Lijkt mij wel erg laag of is dit normaal. Ik heb de volgende componenten

  Pentium D915
  2 keer 512 MB DDR2 533 mhz
  club3d x800rx agp

  Voor de rest zie mijn link voor overige specs.
 • Ja, dat is normaal. Het is waarschijnlijk de cpu test en die beent het 'wat' minder bij dan de GPU.
  Die score is trouwens best netjes, met die componenten. :)
 • Ja, dat zullen vast de cpu testen zijn. En jouw waardes zijn volstrekt normaal voor dat systeem. Ik haal bij de eerst cpu test (zonder overclock) een ruime 2fps en bij de 2e test een kleine 4. Dus jouw waardes zijn prima.
 • Ok. Had al zo'n vermoeden. Was zelf ook nog verder gaan snuffelen en toen kwamen ze met aquamark 3 maar die is zo verouderdt. Ben nu aan het overgeklokken geslagen met mijn videokaart. Ben nu al de 5000 punten gepasseerd. Snelheden draaien nu op:

  cpu 500 ipv 475
  mem 500 ipv 450

  Gezien de tempst die nouwelijks boven de 40 komen denk ik dat ik nog wel hoger kan, maar eerst maar eens een stevig potje gamen om te kijken of ik geen artifarcts krijg. Met al die lichtflitsen in 3dmark is dat moeilijker te zien. Iemand enig idee hoe ver je met die kaart kan komen?
 • Merk je heel snel, in 3d mark krijg je meestal dat je beeldscherm in een keer
  alle kleuren krijgt.

  Dan pc opnieuw opstarten en ben je tever gegaan.
  Verhoog geheugen en gpu apart.
  Want anders weet je niet welke te ver is overklokt.
  Max stapjes van 10mhz liever 5mhz.
 • Bedankt voor de tip. Ik ben ook ff op internet gaan snuffelen en zag daar al gauw dat je met deze core zo'n 520 mhz gpu/ 560 mem kan behalen. Ben dus nog wel ff een tijdje aan het proberen. Heeft iemand toevallig ervaring in het oc'en van een r423 core?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.