Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tv-out bij laptop

Anoniem
mixer
8 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb net de TV-out faq door gelezen, maar hier stond het antwoord op mijn vraag niet in. Ik heb namelijk een probleem:
  Ik probeer mijn laptop aan te sluiten op de tv via een s-video –> composiet –> tulp kabel. (is een tussenstukje wat bij mijn audioversterker hoort, maar dat moet toch geen problemen geven?)
  Ik krijg geen beeld op mijn tv, beeld blijft zwart. Videokaart in mijn laptop is een ATi X700. In de eigenschappen van beeldscherm –> instellingen –> geavanceerd –> weergaves moet je kunnen instellen of je beeld op je tv wilt, maar dat lukt niet, die optie is grijs. Er komt dus ook geen beeld op tv. Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn?

  Alvast bedankt,
  Jur
 • Je hebt de WDM driver wel geïnstalleerd?
 • Ja, probleem is mij bekend. Heb zelf ook een X700 Ati maar dan "mobility" (laptop acer).

  Probleem zat 'm bij mij in de driver-installatie die uitgevoerd wordt, 'zonder' dat de laptop aan de TV hangt.

  Ik meen als je de driver 'volledig' (let op: volledig) deinstalleerd, de laptop met de S-video kabel 'aan' de TV hangt, een reboot geeft en de Ati-driver voor de X700 kaart opnieuw installeert, dan detecteert ie 2 display's en maakt een profiel aan. Dit profiel (te benaderen via desktop, rechtermuisknop, en en en.. bij advanced…), zorg dat je die bewaard onder een naampje.

  Dat als je de laptop weer aansluit, kies dat profiel en je hebt weer beeld.
  Is een bugje in de ati-driver geweest toendertijd.

  Bij mij heeft dat gewerkt. Kostte aardig wat tijd, omdat ik bij zoiets simpels niet meteen eraan dachtte het internet af te struinen voor dit onderwerp i.c.m. ati X700 Mobility.
 • Ik heb gewoon de driver van ATi geinstalleerd, die op de Acer site te downloaden was (heb een acer 3025). Trucje van Aswin W ga ik morgen denk ik even proberen, bedankt voor de tip.
 • Heb het net ff getest, lukt allemaal, alleen krijg ik geen profielen waar ik iets mee moet doen :(

  Probeer het vanavond nog wel een keer, misschien iets fout gedaan, ben benieuwd.
 • Niemand die het weet? :(
 • Zorg, na de installatie, nadat het werkt - jijzelf een profiel aanmaakt.
 • Waar kan ik zo'n profiel aanmaken dan? Kan dat niet ergens vinden in de ATi software, of moet ik daarvoor ergens anders zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.