Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor ons privacy- en cookiebeleid. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Storende pixels bij opstarten en bureaublad

None
11 antwoorden
  • Dag beste mensen,

    Ik heb een vraag over het volgende. Tijdens het opstarten zie ik 4 of 5 wittte blokjes (in het biosscherm). Later in Windows zitten er twee kleine rose pixels links boven in het scherm? Is dit nog te verhelpen of is dit een probleem?
    Enkele feiten:

    Draai een xfx Geforce 7900GTO 256mb (niet handmatig overgeklocked)
    Zelf een koeler opgezet van zalman. Temperaturen zijn nu beter dan de stockkoeler (lijkt mij niet het probleem). In gewone modes 33-36 graden en stressed 42-44 graden.
    Verder AMD 64 3500+
    1 gig Dual Channel geheugen.
    Windows XP home
    Beeldscherm: Vision Master 407

    Groet,
    Marwinius
  • Lijkt me een defect aan de videokaart. Waar volgens mij niets aan te doen is. Je weet zeker dat je niets beschadigd hebt, bij het plaatsen van de koeler? Wordt waarschijnlijk een kwestie van accepteren, of vervangen van de kaart.
  • Tijdens het plaatsten van de koeler heb ik niet beschadigd. De videokaart heeft na het plaatsten van de koeler een hele lange poos nog zonder problemen gedraaid, tot aan nu. Balen dat wanneer het een defect aan de kaart is en er zelf nu een koeler op heb geplaatst alle garantie is vervallen. Maar met deze puntjes valt nog te leven.

    Groet,
    Marwinius
  • Je ziet het overal?

    Probeer eens je kaart goed aan te drukken (niet te hard natuurlijk) en de aansluiting goed vast te maken, al denk ik niet dat dat het probleem zal oplossen.
  • al geprobeerd met een ander beeldscherm? dan sluit je uit dat het een beeldschermprobleem is.
  • nee ik zie de pixels niet overal. Op enkele vaste plaatsen. Verder heb ik lang niet in alle programma's/games er last van. Maar ik krijg een sterk vermoeden dat het gaat om een artefact. Ik zag namelijk in een game (WoW) een voorwerp helemaal lang uitgerekt werd d.m.v. zwarte strepen.
  • Al eens gekeken met een artifact tester, bijvoorbeeld atitools?
  • Heb ik inderdaad nog niet geprobeerd. Inmiddels heb ik het gedownload en run ik de test. Test loopt nu zo'n 2,5 minuten en nog geen artifacts ondekt. De temperatuur blijft netjes: 42-43 graden bij het testen ervan. Hoelang duurt de test? Oneindig lang of stopt deze vanzelf?

    Groet,
    Marwinius
  • Ik denk dat ie gewoon door blijft lopen. Het is al een tijdje geleden dat ik het gebruikt hebt, dus dat weet ik zo even niet uit het hoofd.
  • na 32 minuten van scannen heeft atitools nog niets gevonden.
    Geen artifact, maar dus waarschijnlijk een defect aan de kaart? Of kan het ook iets software matig zijn (zoals spyware of trojan of iets dat er op kan lijken?).

    Groet,
    Marwinius
  • Het treedt al in het bios scherm op. Op dat moment is er nog geen software geladen. Dus is het beslist een hardware kwestie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.