Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

problemen met TFT monitor

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb onlangs voor mijn pc een nieuwe TFT monitor gekocht (mijn oude CRT monitor begon kuren te krijgen). Het is de LG 19inch L194WT-SF wide screen.

  Vanaf het begin heb ik problemen. De monitor is voorzien van een analoge aansluiting, maar ook van een digitale (DVI-D). Deze aansluiting als eerste gebruikt met de bijgeleverde kabel, maar al snel een probleem: tijdens het spelen van een spel bevriest plots het beeld. Alles vastgelopen lijkt het en dus pc maar opnieuw opstarten. Resultaat: zwart beeld. Opnieuw opstarten van de pc hielp niet, het is net alsof de monitor niet begrijpt dat de pc is opgestart, want hij gaat dan in de stand-by modus. Analoge kabel geprobeerd en dan werkt alles wel, maar met de volgende problemen:
  - tijdens spelen van een spel bevriest het beeld,
  - regelmatig wordt het beeld korte tijd zwart,
  - soms lopen schermen door elkaar (b.v. een Word-bestand door een ander bestand) of blijft de schermbeveiliging "hangen",
  - soms is het bureaublad niet op te roepen

  Kortom, het lijkt alsof het scherm niet goed communiceert met de pc.

  Ik heb een GeForce FX5200 128 MB grafische kaart en dus voorheen nooit problemen gehad. Wat kan de oorzaak zijn? Alvast bedankt voor reacties.

  Groeten, Peter

  p.s. ik heb een pc Athlon 2500+ met 80 gb hdd
 • De frequentie en resolutie al juist ingesteld ,bij tft is dat van belang.
 • Gooi je videodriver er eens af met Driver Cleaner Pro en zet de recentste driver er op.
 • Weet je zeker dat de oude crt kuren had, en dus niet bijvoorbeeld de videokaart? Bevriezend beeld relateer ik namelijk eerder aan de grafische kaart. Heb je de oude monitor nog, of kun je een andere lenen? Dan zou je dit moeten kunnen uitsluiten danwel bevestigen.
 • [quote:863660e1e6="gerben"]Weet je zeker dat de oude crt kuren had, en dus niet bijvoorbeeld de videokaart? Bevriezend beeld relateer ik namelijk eerder aan de grafische kaart. Heb je de oude monitor nog, of kun je een andere lenen? Dan zou je dit moeten kunnen uitsluiten danwel bevestigen.[/quote:863660e1e6]

  De crt monitor heb ik nog en ook nog getest. Daar werkte alles goed bij. De kuren die de crt heeft, betreffen het beeld zelf (onregelmatig vervorming van de randen, niet of moeilijk te corrigeren met het schermmenu (pincushion effect zeg maar).

  Bedankt voor de info over de driver. Ik ga dat meteen proberen en kijken of de problemen weg blijven. Kan ik overigens beide kabels gelijktijdig aangesloten hebben? Dus zowel digitaal als analoog? Ik kan op de monitor namelijk switchen welk signaal ik wil gebruiken. Verder heb ik alles volgens het boekje gedaan wat betreft het instellen van de resolutie etc.
 • Het installeren van een nieuwe driver heeft zover ik nu kan nagaan de problemen opgelost! Dank!

  Het enige wat niet werkt is de digitale kabel. Dan maar analoog (ik weet niet of dat nou zo'n nadeel is).
 • DVI is vaak wat scherper bij tekst. Maar als jij er goed mee kunt werken, is dit iig een voorlopige oplossing. Maar misschien moet je toch wel aanspraak maken op garantie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.