Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

'Out of Range' probleem met mijn nieuwe kaart

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik zit met een probleem….waar ik niet omheen kan
  Ik ben de hele middag al aan het werken om te kunnen maken maar niks help :(

  Ten eerste is mij monitor een Iiyama Vision Master 407. Het monitor is denk 4 tot 5 jaar oud. 19' inch.
  Tot op heden deeed hij egt perfect zijn werk. Zelfs op mijn 'gebruikelijke' resolutie van 1280x1024. Zelf in sommige games.

  Mijn verdere systeem spec's zijn:
  amd 3500+
  MSI platinum moederbord agp & socket 939
  160gb hd
  1Gig ram ddr-400
  500watt coolermaster voeding
  (heb ik iets gemist?)

  Ik had een 6600GT apg in men kast staan. Ik wil met het begin van het volgende schooljaar een nieuwe systeem aanschafen. Dus ik hou het nu nog uit met men agp systeemtje.
  Alleen mijn 6600GT is doorgebrand. Het lijkt dat er iets mis was met de koeling, hoewel ik heb al aardig jaaren heb gebruikt. Maargoed, ik kocht een 7600GS agp van Gigabyte.
  Ik zet de nieuwe kaart erin, installer drivers etc, reboot. Alles lijkt prima tot op het moment dat ik de resolutie verrander van 800x600 tot 1024x768. Dan begint men beeldscherm op hol te slaan en ik krijg deze bericht voor men neus geschoven: Out of Range.
  Het flikkert en elke keer andere waarden. Ik sta der versteld van.
  Dus ik restart men pc, maar het houdt niet op. Dus ik op men laptop googlelen naar de oplissing. Aardig wat gevonden, maar geen werke bij mij.
  Heb zelf geprobeerd om terug te zetten naar 800x600, in windows is alles ok, tot dat ik met een spel begin, dan gaat alles mis.

  Nu som ik op wat ik al allemaal heb gedaan om te probeeren het op te lossen.
  1) driver deinstalleerd & opnieuw geinstalleerd
  2) met driver cleaner alle drivers weggehaald (dus de drivers van mijn beeldscherm & van Nvidia)
  —en ja ik heb de readme gelezen, ik heb dit wel vaker gedaan (met driver cleaner werken) —
  3) alles weer geinstalleerd. (heeft niks opgelost want hij geeft het nog steeds weer)
  4) heb andere refresh rates geprobeerd, het hielp ook niet. (hoewel in het boekje van mijn beeldscherm staat dat de aangeraden resolutie 1024x768 op 85hz. Hij staat nu daarop maar tog is het probleem niet weg.

  Hij flikker een paar keer tijdens windows gebruik, dus ik kan normaal op internet, kan zelf video editen met vegas 7.0. Op het moment dat ik een spel opstart (Eve-online, nfs-carbon) krijg ik dat bericht weer van: Out of range, en dan blijft mijn monitor flikkeren. Bij het 'proberen' van video afspelen is het dezelfde verhaal als bij games.

  Dames en heren, ik ben radeloos.
  Hebben jullie nog advies over wat ik kan proberen?

  ps: zeg aub niet dat ik een nieuwe monitor moet aanschaffen want men monitor werk goed als ik hem op deze laptop aansluit. (Zelfs bij film kijken en games spelen.)

  Szaby

  ps: 1ste post :)
 • Is de refreshrate toch niet gewoon te hoog? Probeer eens op 60Hz. Niet om hem daarop te laten staan, maar om te kijken wat ie dan doet.
 • ik heb het op 60hz laten staan aardig tijdtje…en in het begin was het ook 60hz. Maar ik zal morgen of vanavond nog wat dingen proberen, want ik las zonet dat riva tuner een refresh rate kan forceren.
 • Je kunt in de nieuwere nvidia drivers ook zelf resolutie/refreshrate combinaties aanmaken. Heb je rivatuner dus niet voor nodig.
 • jah…daar heb je wel gelijk ik idd.
  Ik zal ff kijken, ik ga zo mijn lcd tv op aansluiten. Kijken wat hij dan doet. Als het nog steeds zo is….dan stuur ik het terug die kaart.

  Of zou der een firmware update uitzijn?…dat kan ook nog

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.