Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Computer geeft aan dat ik geen videokaart heb

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  mijn computer geeft aan dat ik geen videokaart heb. Terwijl die er wel in zit. Het is begonnen toen ik de computer had leeggehaald en Windows opnieuw had geinstalleerd. Nu kan ik bijna geen games meer spelen, alleen de hele oude nog. Hoe kan ik zorgen dat ie het weer doet?

  Het is een ATI Radeon Xpress 200. Volgens mij is het geen losse kaart maar zit ie "vast" in de computer. Ik heb Windows XP Home Edition.

  Ik hoop dat iemand het antwoord weet. Alvast bedankt.
 • Alle drivers wel geïnstalleerd, dus die van moederbord en videochip? En waar en hoe krijg je die melding? Als de computer namelijk vindt, dat er geen videokaart in zit, gaat ie alleen maar heel hard piepen…
 • [quote:b430e1988a="gerben"]Alle drivers wel geïnstalleerd, dus die van moederbord en videochip? En waar en hoe krijg je die melding? Als de computer namelijk vindt, dat er geen videokaart in zit, gaat ie alleen maar heel hard piepen…[/quote:b430e1988a]
  Zitten die drivers niet standaard in de installatie van Windows XP dan? Als dat niet zo is, dan heb ik het niet geinstalleerd. Ik probeerde wel de drivers van de videokaart zelf te installeren, maar toen gaf ie aan dat er helemaal geen videokaart in zit.

  Maar als ik nog geen drivers van het moederbord en de videochip heb geinstalleerd, kan ik dan wel gewoon internetten enzo? Want dat werkt wel gewoon goed nu. En hoe kom ik erachter welk type moederbord en videochip ik heb? Dan kan ik de goede drivers dowloaden.
 • Radeon express 200 is een nieuwe chipset, die geïntroduceerd is ná de release van xp in 2001. Die drivers zitten er dus niet in. Meestal lukt het windows wel om de boel aan de praat te krijgen, maar dan heb je dus geen optimale drivers. Je chipset is er eentje van ATI/AMD, en die zul je dus ook op die site moeten zoeken. Bijvoorbeeld hier:

  http://ati.de/support/driver.html
  http://ati.de/support/drivers/xp/integrated-xp.html

  Let erop dat je na installatie van de chipset drivers, de computer soms meerdere keren moet rebooten, voordat ie alles goed ziet.
 • Gewoon even de drivers van de videokaart downloaden en installeren en de drivers van je moederbord installeren.

  om er achter te komen wat voor Moederbord je hebt kun je CPU-Z gebruiken.

  de drivers die je voor je videokaart moet heben zijn: http://ati.amd.com/support/drivers/xp/integrated-xp.html
 • [quote:87df998478="gerben"]Radeon express 200 is een nieuwe chipset, die geïntroduceerd is ná de release van xp in 2001. Die drivers zitten er dus niet in. Meestal lukt het windows wel om de boel aan de praat te krijgen, maar dan heb je dus geen optimale drivers. Je chipset is er eentje van ATI/AMD, en die zul je dus ook op die site moeten zoeken. Bijvoorbeeld hier:

  http://ati.de/support/driver.html
  http://ati.de/support/drivers/xp/integrated-xp.html

  Let erop dat je na installatie van de chipset drivers, de computer soms meerdere keren moet rebooten, voordat ie alles goed ziet.[/quote:87df998478]
  Dankjwel, maar deze had ik al geprobeerd. Dan geeft ie aan dat ie de drivers niet kan installeren omdat de betreffende videokaart niet is gevonden.
 • Op het zelfde moment aan het posten en de jij bent net iets eerder :P
 • Installeer de eerste keer dan eens uitsluitend de southbridge driver.

  Weet je heel zeker dat je de juiste chipset hebt genoemd? Kijk eens met cpu-z. http://www.cpuid.org/cpuz.php
 • Bedankt mensen, hij doet het weer :D Ik probeerde gewoon de verkeerde driver te installeren :roll: :-?
 • En niet weer XP opnieuw installeren he :P :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.