Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm probleem, geen beeld.

Anoniem
streamtec
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een BenQ 17 " TFT scherm T705.
  Een tiental dagen geleden had ik plots toen ik het scherm aanzette geen beeld. Ik zag 1 seconde perfect beeld daarna alles zwart. Andere monitor aan pc gaf geen probleem, gewoon beeld.
  Conclusie, beeldscherm kapot denk ik als leek dan.
  Met scherm naar de pc winkel gegaan (onder garantie nog). Na drie dagen bellen ze, scherm werkt gewoon, heeft daar drie dagen aan een stuk door aangestaan zonder probleem. Zou aan pc liggen….(waarom werkt die andere monitor dan wel?). Met pc onder de arm naar de winkel gegaan, scherm aangesloten, gewoon beeld. Dat was donderdag j.l.
  Ik zet daarstraks de pc aan, u raadt het al, 1 seconde beeld daarna alles zwart wederom. Weer andere monitor aan pc, gewoon beeld.
  Iemand enig idee wat hier aan de hand is?
 • Sluit de boel eens aan op een ander stopcontact. Vervang ook een eventueel verlengsnoer.
 • Dat is snel 8)
  Ik heb het scherm op zich, al in een ander stopcontact gestoken.
  Geen resultaat helaas. :cry:
 • Heb je ook een andere VGA kabel geprobeerd? Is die andere monitor die wel beeld geeft, ook een TFT monitor? Geeft die BenQ 17 " TFT nog een foutmelding, voordat deze op zwart gaat? Gaat de monitor LED dan naar de spaarstand?
 • [quote:4c5ea49b8f]Heb je ook een andere VGA kabel geprobeerd?[/quote:4c5ea49b8f]
  Nee, die heb ik niet. Maar als ik dat scherm gewoon zonder dat dat aangesloten is op de pc in het stopcontact steek gebeurt hetzelfde.
  Ik heb dan 1 seconde beeld en dan is alles zwart. Foutmelding zie ik niet in die ene seconde (daarna kan ik hem niet zien uiteraard :lol: )
  Als ik het scherm aanzet brandje het groene lampje, en na een halve minuut of zo wordt dat oranje.
 • In welke volgorde zet je de PC en monitor aan? Bijvoorbeeld TFT monitor en PC op stopcontact en TFT monitor al aan. Zodat als je PC via knop op systeemkast inschakelt, eerst de meldingen van het BIOS te zien krijgt. Of schakel je PC aan, en schakelt even later de TFT monitor aan. Wellicht dat je door de volgorde te wijzigen wel een foutmelding te zien krijgt.
 • Maakt niet uit, ook al geprobeerd. Steeds die ene seconde beeld en dan is alles zwart. Zoals gezegd, het gebeurt ook als het scherm niet op de pc aangesloten is. En normaal gesproken moet ik dan gewoon beeld hebben. De naam BenQ enz. verschijnt dan en daarna nog iets, weet niet meer precies wat. Maar nu dus heel even dat ik BenQ zie staan, en dan alles zwart.
 • Geloof het of niet, ik zet net dat scherm voor de "grap" nog eens aan, los van de pc. Gewoon beeld. Sluit hem aan op de pc, en ja hoor, ik heb weer perfect beeld (zolang als het duurt dan?) :roll: :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.