Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

DRIVER HELP!!!!

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb even op internet rondgekeken of meerdere mensen last hebben van dit probleem, maar ik kan vooralsnog geen oplossing vinden. hier is het euvel:

  Ik heb net een videokaart gekocht: een Nvidia GeForce 7300 GT als vervanger van mijn zwaar verouderde FX5200. De de-installatie van de FX drivers verloopt prima, en ook draait de computer prima wanneer ik de nieuwe kaart (zonder drivers!!!!) heb lopen. Op het moment van het installeren van de nieuwe drivers gaat het mis. Tijdens de installatieprocedure hangt de computer. Tijdens de installatie van het bestandje NVCodins.dll word mijn scherm zwart, en blijft uiteindelijk aan staan met enkel een wit streepje in de linker bovenhoek. De enige optie die ik nu nog heb is het opnieuw opstarten van de computer, waarna hij aangeeft dat de driver nog steeds niet is geiinstalleerd. Ik heb al diverse drivers geprobeerd, maar bij elke tot nu toe gebeurt precies hetzelfde. de vraag is natuurlijk duidelijk, weet iemand hiervoor een oplossing?

  wat meer info over mijn computer:
  Pentium 4 2,6 GHZ
  Mobo met AGP slot (SF2/661FX)
  OS: WinXP pro. 32x
  1GB DDR400
 • Als je de fx5200 er weer in stopt, lukt het je wel om het weer aan de praat te krijgen? Verwijder de drivers eerst eens met drivercleaner. Heb je wel een driver genomen, die de 7300 ondersteunt? Neem gewoon eens de nieuwste driver van nvidia (93.71). Vraag me trouwens af waarom je geld (opnieuw) wegsmijt aan een verouderd budgetkaartje, maar goed, het is jouw geld.

  http://www.overclock.net/downloads/138459-driver-cleaner-pro-1-5-a.html
 • Haal alles wat er aan drivers opstaat (wellicht is de 5200 driver niet volledig verwijderd) eraf met Driver Cleaner Pro.

  Probeer het dan opnieuw. En weet zeker dat je de juiste driver gebruikt. Het over elkaar heen installeren van drivers levert sowieso puinhoop op.
 • Alvast bedankt voor jullie replies. Ik heb al aardig wat geprobeerd inmiddels, zelfs op een verse installatie van windows de drivers geprobeerd te installeren. (v93.71, v93.81, v 92.91 en nog een aantal andere) en nu dus ook na het gebruik van drivecleaner pro. Na aardig wat gezoek en gespeur ben ik er achter gekomen dat toch meerdere mensen dit probleem hebben, en allen met de forceware drivers icm diverse mobo's. Ik heb wel een behoorlijk oud mobo: (ECS SF2/661FX) met een penium 4 2,6 GHZ. mijn oude fx5200 krijg ik wel aan de praat, zonder problemen zelfs. maar wat ik ook probeer, die geforce 7300 GT krijg ik niet geinstalleerd. Heb het probleem inmiddels ook bij nvidia en bij de fabrikant van mijn kaart gelegd (XFXForce) maar ik wacht nog op andwoord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.