Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geen beeld bij opstarten pc

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • Goedeavond,

  Ik weet niet zeker of dit de goede locatie is van de post, maar het heeft misschien met de VGA kaart te maken.
  Als ik de pc opstart heb ik geen beeld (monitor blijft stand-by). Op een andere monitor (TFT) heb ik ook geen beeld. De fans draaiden eerst wel (cpu, vga, voeding, extra coolfan) maar na het testen en verwisselen van videokaart draaien deze ook niet meer. Ik heb dus een andere VGA kaart geprobeerd en nog steeds geen beeld. Nu begin ik te twijfelen of die 2e VGA kaart wel werkt (ga ik testen in andere pc). Wat kan het probleem zijn? De voeding? (moederbord lichtje brand wel, HD wordt ook aangesproken) of de VGA kaart (na inbouw van 2e VGA kaart nog steeds geen beeld).

  Alvast bedankt voor een antwoord
 • Als een van beide beide videokaarten wel werkt in een andere pc, kun je die kaart uitsluiten, en moet je het dieper in de pc zoeken.

  Je hebt blijkbaar een andere pc bij de hand, dus kun je onderdelen gaan uitwisselen.

  Hoor je wel een bios piep, en eventueel windows geluid?
 • [quote:df2123e960="gerben"]Als een van beide beide videokaarten wel werkt in een andere pc, kun je die kaart uitsluiten, en moet je het dieper in de pc zoeken.

  Je hebt blijkbaar een andere pc bij de hand, dus kun je onderdelen gaan uitwisselen.

  Hoor je wel een bios piep, en eventueel windows geluid?[/quote:df2123e960]

  Geen BIOS piep, windows geluid weet ik niet (geen speakers), maar zo te horen aan de harde schijf start de pc niet verder op. De videokaart probeer ik zo in een andere pc. Hoe kan het zijn dat de fans ineens niet meer draaien en dit voor het testen wel goed ging?
 • Kan bijvoorbeeld zijn, dat het moederbord wat verder defect is geraakt. Of dat de voeding snel minder wordt. Heb je een multimeter? Dan zou je de spanningen van de voeding eens kunnen bekijken.
 • [quote:05fbeb8242="gerben"]Kan bijvoorbeeld zijn, dat het moederbord wat verder defect is geraakt. Of dat de voeding snel minder wordt. Heb je een multimeter? Dan zou je de spanningen van de voeding eens kunnen bekijken.[/quote:05fbeb8242]

  Ja kan inderdaad de spanning checken met een multimeter en anders denk ik inderdaad ook het moederbord (als die videokaart werkt in een andere pc)

  Bedankt voor je snelle reactie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.