Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

breedbeeldscherm met klassieke weergave

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik wil zo af en toe in een "klassieke" ( 3:4 ? ) beeldschermweergave kunnen werken op een breedbeeldscherm ? Is dit mogelijk ?  Groet, Max.
 • Als je een nividia kaart hebt iig wel. In de driver zit een optie 'digital flat panel', en daar kun je instellen hoe je het op het scherm wilt hebben.

  [img:2f0d0509d1]http://img526.imageshack.us/img526/1381/flatpanellc0.th.png[/img:2f0d0509d1]
 • Wow ! Snel antwoord zeg, super.

  Hopelijk hebben de "lagere" nvidia kaarten die optie ook.

  Gelijk maar een vraag erbij: op korte termijn ga ik een opleiding webdesign volgen. Ik zoek dus een kaart die beeldbewerking alla Photoshop goed aankan en tegelijkertijd optimale kleurdiepte genereerd.

  Weergave van snel bewegende beelden is voorlopig nog niet noodzakelijk; een top of the bill ( $$$$ ) kaart hoeft dus niet !
 • Ik denk dat jij je meer moet concentreren op de aan te schaffen monitor. De meest verkochte TN schermen hebben een vrij slechte kleurweergave. Videokaart is niet zo belangrijk.
 • Ik heb net een scherm gekocht en wel een Samsung syncmaster 931BW.

  Ik wil hier het optimale uit halen, vandaar. Ik kan me niet voorstellen dat een moderne kaart niet wat kwaliteit zal toevoegen tov een onboard Intel kaartje ?
 • Je hebt op zich een goed scherm gekocht, maar je zult geen optimale kleurweergave krijgen. Het heeft een TN panel, wat meer gebouwd is op snelheid. Jij had er eentje moeten hebben met een PVA, MVA of S-ISP panel.

  Een losse videokaart geeft niet per se een beter beeld dan onboard video. Losse videokaarten zijn voornamelijk bedoeld om games mee weer te geven. De dure electronica berekent hoe bepaalde 3D objecten weergegeven worden. De uiteindelijke weergave is eigenlijk maar een klein onderdeel van zo'n kaart.
 • Ok, duidelijk verhaal. Ik ben trouwens niet ontevreden over de kleurweergave; deze is al behoorlijk goed voor dit type monitor.

  Die s-isp monitoren zijn trouwens erg duur en kan ik me toch niet veroorloven momenteel.

  Bedankt voor je hulp.

  max.
 • Een PVA panel van samsung was ongeveer 60 euro duurder geweest.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/15987/syncmaster-940t.html
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/155/15986/syncmaster-940fn.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.