Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Haperend beeld

Anoniem
r.marijnissen
7 antwoorden
 • Sinds ik opnieuw Windows XP op mijn PC heb geïnstalleerd blijft het beeld haperen. Als ik scroll op een webpagina gaat de pagina stapsgewijs omlaag of omhoog. Hoogst irritant! Ik heb reeds alle drivers van het moederboard opnieuw geïnstalleerd en ook die van de videokaart. Ik kwam toen tot de conclusie dat mijn videokaart kapot was. Vervangen…nog steeds zelfde probleem.

  Kan iemand mij helpen?!?!
 • Heb je toch waarschijnlijk niet de juiste drivers voor je videokaart geïnstalleerd. Of meerdere over elkaar heen. Daar wordt het meestal ook niet beter van.

  Welke videokaart heb je en welke drivers heb je daarvoor genomen?
 • Ik heb een GeForce 6300 kaart met standaard bijgeleverde driver. Wel zie ik nu in mijn hardware lijst dat er een melding staat over de 'Videocontroller (VGA-compatibel)'. Ervoor staat een geel vraagteken met een zwart uitroepteken eroverheen. Enig idee of dit het probleem is?
 • Wat denk je zel, alles bij elkaar opgeteld? :wink:

  Eerst simpel: in apparaatbeheer rechtsklikken op betreffend onderdeel en kiezen voor 'stuurprogramma bijwerken'. Werkt dat niet rechtsklikken en kiezen voor 'apparaat verwijderen'. Je systeem opnieuw opstarten en op het moment dat Windows nieuwe hardware herkent de lokatie van je driver opgeven.

  Trouwens: na de verse installatie je chipsetdrivers geïnstalleerd?
 • en heb je ook jer Herz wel goed ingesteld bij bureaublad rechtermuisknop eigenschappen en dan instellingen. Misschien helpt dat ook wel :lol:
 • Als de kaart goed herkend wordt, en je hebt de juiste drivers geinstalleerd, dan zal in apparatenbeheer toch iets moeten staan van "nvidia geforce 6300". En zoals KeesA al aangeeft, chipset drivers zijn heel belangrijk voor de juiste herkenning van andere hardware.

  Kijk eens welk moederbord/ welke chipset je hebt met: http://www.cpuid.org/cpuz.php
 • Het vreemde is dus dat ik alle drivers die bij de PC zijn geleverd heb geïnstalleerd…dit betekent toch dat alles correct zou moeten werken. En dat doet het dus niet.
  Alle opties geprobeerd en nog steeds hetzelfde probleem. Enige wat leek te werken was de hardwareversnelling uit te schakelen. Alleen dan verplaats je het probleem. Beeldscherm blijft haperen, maar doet dat dan zo snel dat het nauwelijks te merken is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.