Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI RADEON X1950 XT in combinatie met Bluesil voeding

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met een bluesil voeding. Is dit een goede voeding in combinatie met een ATI Radeon x1950 XT videokaart? De voeding van Bluesil heeft een vermogen van 480 watt en heeft 18 amp. op de 12 volt lijn.

  (wordt in combinatie met het onderstaande systeem gebruikt, 7900GT/O wordt vervangen door de radeon).

  Met vriendelijke groet,
  Marwinius
 • NIet flauw bedoeld maar waarom vervang je hem met je huidige videokaart kun je nu toch alle moderne 3D Spellen spelen op hoge kwaliteit dus waarom zou je hem vervangen. Ik zou je huidige videokaart net zo lang houden tot dat je de nieuwste 3D Spellen niet meer goed kunt spelen.
 • Kijk naar mijn sig.

  Ik denk dat dan een bluesil 480W geen probleem zal zijn.

  Btw. mijn voeding staat te koop 8) http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=175598
 • mijn huidige videokaart doet niet meer zoals hij hoort te doen. Allerlei punten in mijn beeldscherm en games zijn niet meer te spelen, door flikkeringen en strepen en dat soort gedoe. Vandaar een nieuwe kaart.
 • Oke maar heb je geen garantie meer dan?
  Ik denk dat de voeding geen probleem opleverd.
 • Ik heb inderdaad nog garantie. Maar ik heb de koeler vervangen door een van zalman (zelf geplaatst). Dan is de garantie toch verlopen van de videokaart? Ik zit te denken om een stockkoeler erop te plaatsen een poging te wagen. Alleen worden die heatsinks op het geheugen eraf halen volgens mij wel een probleem…..
 • Of de garantie is verlopen is heb ik geen flauw idee over omdat te weten zou je de klanten service van XFX moeten bellen. OVer die heatsinks weet ik nou ook niet zo veel als 14 jarige. Dat zou je aan Gerben moeten vragen hij weet volgens mij alles.
 • Als ie defect geraakt is door een verkeerde koeling, of een verkeerd geplaatste koeler, is het oplichting als je de boel weer terugzet, en aanspraak maakt op garantie. Maar dat is verder jouw geweten.

  http://www.xfxforce.com/web/support/showWarranty.jspa?regionId=2&productGenerationId=11979
  "XFX does not sell its Product directly to the consumer therefore the warranty for XFX Products remains the responsibility of your reseller where you purchased the Product."

  Maar blijkbaar weten ze het zelf ook niet goed:

  http://www.xfxforce.com/web/support/showWarranty.jspa?regionId=1
  "WARRANTY PERIOD: XFX warranties hardware Product for a period of two (2) years."

  En hier weer iets heel anders:
  http://www.neoseeker.com/news/story/4880/
  "XFX Announces Double Lifetime Warranty"
 • Lastige kwestie, want ik heb met alle voorzichtigheid de nieuwe koeler erop geplaatst. Zorgvuldig gecontroleerd of alles goed zat zoals het hoorde. Temperaturen waren zeer goed, beter vergeleken met de stokkoeler. En de problemen die ik heb met de videokaart werden door jouw (Gerben) verwezen naar het geheugen en niet naar de GPU.
  Bovendien heeft de grafische kaart een lange tijd goed gedaan met de niewe CPU. Wat mij namelijk stoort is dat er in deze 7900 serie nogal wat (meer dan normaal) defecten in zitten/zaten.
  Stel dat ik de oude koeler er terug opzet, hoe haal ik die heatsinks van het geheugen af?

  alvast bedankt.

  Groet,
  Marwinius

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.