Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

LCD scherm: 19" geeft wit beeld

Anoniem
Goofy44
2 antwoorden
 • Als ik de pc en de monitor onder spanning heb staan en de pc opstart dan herkent de lcd monitor het videosignaal van de kaart. De monitor komt uit de standby stand en wordt aktief. De LED signalering verandert netjes van kleur en geeft aan de monitor aktief is. Na een paar seconden zie je heel kort en wazig de opstart van windowsXP in beeld, dan wat streepen er door heen en een steeds lichter tot volledig wit wordend scherm op de LCD monitor. Er is op het scherm niets af te lezen, puur helder wit.
  Bij opnieuw uit en aanschakelen van het scherm verandert er niets, er komt een wit scherm terug. Soms heeft aan/uit schakelen tot gevolg dat netjes het windowsXP bureaublad in beeld komt. De monitor blijft dan netjes werken.

  Sluit ik dezelfde monitor aan op een andere PC dan is er hetzelfde probleem. Mijn aanname is dus dat het probleem niet door de PC of de videokaart veroorzaakt wordt, maar dat het probleem in de kabel of de monitor zelf zit. Vervanging van de kabel lost het probleem niet op. Dus kom ik bij de monitor zelf. Ik heb wat met de monitor instellingen gespeeld, maar het probleem wordt daarbij niet opgelost. Als de pc wordt uitgezet en opnieuw wordt opgestart, dan slaat het scherm wit uit……

  Iemand enig idee wat het probleem met dit LCD scherm kan zijn en of dit met gebruikers instellingen of op een andere manier is op te lossen ?
  Volgens mij is dit geen driver of pc probleem, ook geen videokaart probleem omdat het probleem ook optreedt bij aansluiting van deze monitor op een andere pc. Sluit je op de pc waar de storing optreedt een ander maar eenzelfde scherm aan, dan werkt dat zoals dat hoort.
  Daarmee is het probleem geisoleerd tot een monitor probleem.


  LCD Monitor: Medion MD 30919PO C12.
  Schakelaars: Menu, Down, Up, Auto en Power (Stby/Aan).
  Achterzijde (onder) hoofdschakelaar. Aansluitingen voor geluid en videokabel naar videokaart.
 • Lijkt me een defect in de electronica van het scherm. Garantiewerk dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.