Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nv4_disp

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Vaak als ik aan het gamen ben loopt plotseling mijn computer vast, laat een melding zien over een fout in het beeldbesturingsprogramma nv4_disp en start vervolgens opnieuw op. Ik heb een Nvidia GeForce 7600 GT en de driver is gewoon goed want ik heb al meerdere gebruikt waaronder gewoon van de Nvidia site maar ook Omega drivers. Ik heb dit probleem dus al een tijdje en zie niet waar het nou aan ligt.
 • In de faq staat een verhaal over driver cleaner oid, als je nu nieuwe drivers installeerd, zorg dan dat alle nvidia videokaart spul eraf is, dat voorkomt mogelijke conflicten.

  Misschien kan het trouwens ook een warmte probleem zijn, hoe is de kast koeling? Probeer het anders eens even met de kast open bv.
 • ik heb natuurlijk bij het installeren van nieuwe drivers wel de oude eraf gehaald.. maar misschien ligt het wel aan de warmte.. ik probeer het eens met open kast.
 • Schijnt een probleem te zijn wat wel vaker voorkomt met Nvidia kaarten , google maar eens op die " nv4_displ.dll"

  Er zijn hele fora over te vinden , waar diverse partijen de vinger naar elkaar wijzen….. maar geen van allen met een oplossing komt.

  Ik heb een 8800Gtx en ook weleens die crash gehad , en bij mij zijn de temps zeker niet te hoog , en restanten van een oude driver kan het ook niet zijn aangezien ik de nieuwste driver op een schone windows installatie heb.
 • nee ik heb het gecheckt bij mij zijn het de temperaturen ook niet.. en ik heb al uitgelegd dat de drivers ook goed zijn :(
 • Dan is mijn advies om diverse fora te bezoeken en een aantal suggesties die daar gegeven worden te proberen.

  Bij mij hielp het om mijn OCZ geheugen wat meer vdimm te geven dan 1.8v aangezien er ook gesuggereert werd dat het aan de combi van overclock geheugen kon liggen icm met een nvidia kaart.


  Maarja dat was bij , het wil niet zeggen dat het bij jou hetzelfde probleem is.
  Maar iig iets om even naar te kijken, let wel op dat je zeker weet wat je geheugen aankan in vdimm

  succes iig.
 • Ok ik heb de oplossing gevonden.. het blijkt dat het aan mijn moederbord lag.. de drivers voor mijn moederbord waren te oud en dus was mijn moederbord niet helemaal compatibel met mijn videokaart die vrij nieuw was.. Drivers geupdate en heb geen problemen meer :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.