Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

8400GS of HD2400 Pro

Anoniem
O_Tiby
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit te twijfelen tussen deze twee videokaarten.
  Waarom deze? Ben op zoek naar een low profile videokaart, pci-e. Nu zijn deze twee het snelst.. Maar welke is nu echt het snelste, is mijn vraag.

  Ik weet van de HD2xxx serie dat ze HDMI hardwarematig ondersteunen, dus zo min mogelijk de CPU belasten. Maar heeft de 8400GS dat ook?

  Uit benchmarks blijkt dat de 8400GS iets sneller is, maar omdat het een multimediapc is voor bij de tv, is het misschien wel slimmer om de HD2400 pro te nemen, met de kijk op de HDMI…

  Wat is het meest slimme?
 • niemand?
 • Ik zou me niet zot staren op HDMI, maar puur kijken naar de video ondersteuning etc, als die is zoals ze beloofde voor de 2900xt (maar waar het niet in zit) en dus wel echt bij de HD2400, dan zou ik voor de 2400 gaan.
 • Ik las vandaag op tweakers dat AMD met prijsverlagingen komt.

  Nu is mijn mening deels veranderd. Ik heb een Celeron 2 GHz en 1,25 GB DDR-ram

  Wil van dit spul een goedkoop simpel systeempje maken voor bij de tv, nu dacht ik dus aan die HD2400 + de Asrock P4VM890, mATX, PCI-e en S478.

  Maar stel het is zo zoals het tweakersbericht weergeeft dat de AMD X2 4000+ maar 69 dollar gaat kosten. Dan kan ik misschie nbeter een moederbord met een 'goede' onboard videokaart kopen, bijv. een X1250 en TV-out, dan die Asrock met een videokaart en de Celeron 2 Ghz…

  Wat is slimheid?
 • onboard VGA zou ik nooit aanbeginnen voor multimedia systemen. Dat is leuk voor office, maar verder moet je niet gaan.

  Op het gebied van Video zijn NVIDIA en ATI gelijkwaardig. Op de 8400/8500/8600 zit de VP2 chipset en deze zorgt voor H264 acceleratie.
  VC-1 acceleratie is niet nodig, omdat dit niet systeem belastend is.

  Wat versta jij onder hardware HDMI support?
  HDMI is hetzelfde als DVI, dus 1:1.

  BTW, volgens mij is een low budget AMD systeem (proc + mobo) nog altijd goedkoper dan een gelijkwaardig low budget Intel systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.