Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Och, beide games zijn met mijn 3500+/7800GT ook nog wel te doen.
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een Pentium 4 CPU 2.60GHz 512mb (Adata) geheugen met een Geforce FX 5200 videokaart. (128MB)
  Bij spellen zoals Half Life 1 werkt dit goed maar ik wilde laatst het spel S.T.A.L.K.E.R. spelen en dat ging totaal niet, het beeld "schokte" heel erg, hoe laag ik de resolutie ook instelde.
  Een vriend van mij zei dat er meer geheugen in mn pc moest en een andere videokaart van minimaal 256 MB. Hij stelde het volgende voor:

  - KINGSTON ValueRAM 1 Gb DDR2-SDRAM PC2-5300 geheugen
  - MSI NX7300GT videokaart

  Mijn vraag is, is dit de oplossing en zo ja, is dit een beetje een goede videokaart/geheugen? Ik heb er nl echt geen verstand van.
  Voor een videokaart kan ik max 80 euro uitgeven.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Sander
 • Weet je zeker dat DDR2 geheugen in je computer moet? Zou best eens DDR kunnen zijn. Prijs is iets hoger. De 7300 is beter, maar toch nog steeds een erg lichte kaart. Stalker is ook sterk processorafhankelijk. Kan zijn dat je hele systeem gewoon te licht is.
 • Weet u waar ik kan zien of er DDR2 of DDR in mijn computer moet?
 • Makkelijkste is even kijken met cpu-z, dat vertelt je wat er nu in zit.
  http://www.cpuid.org/cpuz.php
 • Het spel S.T.A.L.K.E.R kun je zeker niet goed spelen.
  Je moet een betere processor hebben een betere videokaart en ander geheugen.
  Dan kun je eignelijk net zo goed een nieuwe PC kopen.
 • Cpu z laat dit zien:

  Type: DDR
  Channels: Dual
  Size: 512MB
  Performance mode: Disabled

  Wat zou u me nu aanraden?

  ps. het valt me op dat DDR geheugen 2x zo duur is als DDR2
 • Als je van plan bent om hem nog een hele tijd te gebruiken, zou ik er 2GB DDR in zetten, in 2x 1024 MB strips, en het oude verkopen. Kost een kleine 100 euro. Je kunt er ook 2x 512 of 1x 1024 in zetten. De meeste spellen hebben aan 1.5GB ook wel genoeg. Het type wat je nodig hebt is PC3200.
 • Maar je gaat hem dus voor het gamen gebruiken.
  Wat voorn spellen en hoe groot is je scherm , want dan weet ik hoe hoog de resolutie moet zijn.
 • Het is niet specifiek voor het gamen ik download er ook mee etc, maar wil wel graag een spel als Stalker of bijv Lost Planet kunnen spelen.
  Ik heb een TFT-scherm 17’’ Philips 170C4.

  Ik zou graag willen weten wat voor aanpassingen ik zou moeten doen, met eventueel een link zodat ik een beeld heb, helaas ben ik dus niet zo onderlegd en nummers/namen alleen zegge me niet zoveel :oops:

  Alvast bedankt Sander
 • Kan iemand me helpen?

  Alvast bedankt
 • Je kunt er dus als aangegeven geheugen bij plaatsen, en er een videokaart bij kopen. Je zou aan een 7600GT of 1650XT kunnen denken. Iets snellers heeft niet zo veel zin. Maar ik denk dat het behelpen blijft met de genoemde spellen. Eigenlijk ben je gewoon aan een geheel nieuw systeem toe.
 • Voor lost planet of stalker heb je eigenlijk al een core 2 duo nodig. En een nog zwaardere videokaart dan de 7600 of X1650. Als je goedkoop wilt overstappen dan zou ik kijken of je moederbord dual core support, want dan kun je goedkoop een pentium D aanschaffen. En dan een X1800 of een xfx 7800.
 • Ik wil jullie beide heel erg bedanken voor jullie hulp en advies. Ik denk dat het verstandiger is om een nieuwe kast te kopen met een Core 2 geheugen en een goede videokaart.

  Is mijn philips monitor die ik in een post hiervoor heb genoemd wel goed voor deze games?

  Groet Sander
 • Ja die zal zijn werk wel goed doen alleen hij heeft niej zo'n snelle responsetijd 16 ms lees ik op een site. Maar dat merk je pas met films kijken. En een contrast van 400:1 is ook niet erg hoog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.