Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem installeren videokaart 7900GS

Anoniem
Crazy_Dejavu
7 antwoorden
 • ik heb een videokaart gekocht
  nvidia 7900GS 256mb

  ik heb het geinstalleerd maar geeft een foutmelding aan
  en ik kan ook mijn bios niet zien in het begin en hij laat ook niet zien dat die windows laad hij komt meteen bij windows :(
  ik heb een Coolermaster 430 watt Voeding

  zie hieronder foutmelding

  [img:87378f7d10]http://img101.imageshack.us/img101/6863/naamloosam2.jpg[/img:87378f7d10]
 • Vreemd, het lijkt erop dat de voedingskabel niet aangesloten is op je videokaart, dat deze in een energiezuinige mode is beland.
 • Och, daar is niks vreemds aan, dat is normaal, als je die connector niet aansluit.
 • Zelf heb ik zojuist een Asus N7600GS geinstalleerd. Daarvoor geldt hetzelfde. Een standaard Molex-aansluiting is aanwezig op de videokaart. Ook ik was die eerst vergeten aan te sluiten en kreeg dezelfde foutmelding. Aansluiten en de foutmelding is verdwenen!

  Er is nog wel een vraag, waar ik geen antwoord kon vinden op het forum: Op mijn moederbord (Via VT8751 ProSavageDDR P4M266A 8235) zit een onboard-video S3ProSavageDDR. Moet die nog uitgeschakeld worden in de Bios? Zo ja, hoe wordt dat genoemd in de Bios?
 • Het zou kunnen dat inderdaad de power connector van de videokaart niet is aangesloten. Hoewel deze info ook wordt meegeleverd bij de videokaart. Tenzij TS 'm tweedehands heeft gekocht. Maar een andere oorzaak voor de power warning kan ook nog. Ik heb dit zelf ook eens gehad, maar dan bij een 7600GS AGP van Club3D. Ik kreeg die power warning ondanks dat de power connector van de videokaart wel was aangesloten op een voedingskabel, die niet werd gedeeld door andere componenten. Ik heb dat toen kunnen oplossen via een BIOS update van de videokaart. Zoals dat ook is vermeld door username77 op het tweakers forum.
 • ja het is gelukt ik was gewoon die connector vergeten
  maar nu heb ik een ander probleem

  als ik nu de computer opstart zie ik helemaal niks geen bios en hij laat ook het bootscreen niet zien van windows .. ik zie alleen dat er Welkom staat en dan opent die het bureaublad …

  en mij stand-by knopje is ook niet zichtbaar
  hieronder afbeelding

  [img:64f94363ee]http://img20.imageshack.us/img20/7601/naamloos123jm5.jpg[/img:64f94363ee]

  heb effe bij apparaatbeheer gekeken en daar staat dat de videokaart goed werkt

  :-? please help
 • [quote:851cd6dc91="Crazy_Dejavu"]als ik nu de computer opstart zie ik helemaal niks geen bios en hij laat ook het bootscreen niet zien van windows [/quote:851cd6dc91] Had je dit probleem dan nog niet met je oude videokaart? Meldt voor alle zekerheid ook de rest van je hardware. Dus merk/type moederbord, CPU, geheugen, voeding…

  Had je voordat je oude videokaart had verwijderd, wel eerst via Configuratiescherm > Software, de video drivers verwijderd, om deze vervolgens in veilige modus na te poetsen met Driver Cleaner Pro. En wat het ontbreken van het standby knopje betreft. Had je wel de chipset drivers van je moederbord geïnstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.