Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Doom 3 niet vloeiend bij nieuwste videokaart

Anoniem
None
18 antwoorden
 • hoi,

  ik heb sinds vandaag doom 3 weer geinstaleerd om te testen of hij lekker loopt, ik heb een 8800gtx, op het moment dat ik hem zet op ultra high en revolutie van 1152x864 dan loopt hij niet vloeiend, op het moment dat er een deur opengaat dan hangt hij even 1 sec en dat elke keer, op het moment dat ik hem op high quality zet en resolutie 1024x768 dan is het gelukkig minder,

  ik heb ook 2 doom 3 patchen geinstaleerd, maar dat hielp ook niet echt

  maar hoe kan deze videokaart daar problemen mee hebben, ik heb de nieuwste nvidia driver, spellen als far cry, lost planet, ghost recon 2, scarface en double agent hebben nergens last van op ultra high

  enig idee hoe dat kan?,
  alvast bedankt!
 • De ultra instelling gebruikt erg grote ongecomprimeerde textures. Een stapje eronder gaat een stuk beter, en je ziet voorzover ik weet amper verschil.
 • [quote:2c1073a2a4="gerben"]De ultra instelling gebruikt erg grote ongecomprimeerde textures. Een stapje eronder gaat een stuk beter, en je ziet voorzover ik weet amper verschil.[/quote:2c1073a2a4]Maar met een 8800GTX moet Doom 3 toch nog wel goed lopen op de ultra instelling?
  Doom 3 is alweer een paar jaar oud, en zelfs met toendertijd een 6800GT/Ultra was het prima te spelen op de hoogste settings…
 • Als die textures zo groot zijn, dat ze niet in het videogeheugen passen, zal de boel gaan haperen. Maakt dan weinig uit hoe snel die kaart zelf is.
 • Zit wat in, maar als ik dan toch weer terugkom op die 6800Ultra.. die had maar 256MB en een 8800GTX heeft toch al gauw 640/768MB… Dan zou je toch zeggen dat het geheugen geen probleem moet zijn.
 • Ligt maar net aan die textures. Ik weet niet hoe groot die precies zijn, maar wel dat ze verhoudingsgewijs erg groot zijn. In onderstaande link hebben ze het over meer dan 500MB aan textures voor een level. En als je dan naar een andere ruimte gaat, met andere textures, dan moet er heel wat data verschoven worden, in korte tijd.

  http://www.linuxhardware.org/article.pl?sid=04/10/12/1725246
 • toch vreemd, ik speel doom3 feiloos op ultra. met een 8800GTS 320MB.
  mijn processor is aan de lage kant met een amd 3500+
  ik speel het op een resolutie van 1208 x 720 HDTV mode.
  en geen haperingen of wat ook.
 • oke dan, bedankt!!,
  is toch raar dat ik dat alleen met doom 3 heb, verder geen problemen met spellen, ik hoef doom inprincipe ook niet op ultra high te spelen, was meer een vraag hoe dat kan, ben weer wat slimmer geworden!!
 • Toendertijd konden alleen SLI setups goed ultra high draaien omdat er voor die settings 512MB aan videogeheugen nodig was. Nu hebben veel kaarten dit standaard aan boord en zou het dus geen probleem moeten zijn. Ik draai Quake 4 probleemloos op Ultra (zelfde engine, spel iets nieuwer) met mijn 512MB kaart.
 • ja inderdaad, ik heb ook verder geen last met spellen, alleen doom 3, ga ook nog wel even quake 4 proberen!
 • Het is inderdaad vreemt. Het verhaal van gerben zou opzich kunnen kloppen, maar zover ik weet zou doom 3 op ultra het makkelijk moeten doen.
 • heb je al geprobeerd zo kaal mogelijk te werken? Even zoveel mogelijk resources uitschakelen?
  Soms wil defragmenteren nog wel eens helpen, alhoewel hier het meer om beeld inhoud gaat in het actieve geheugen.
 • nee, dat heb ik nog niet geprobeerd omdat ik het eigenlijk alleen bij doom 3 heb, 7 andere spellen heb ik geen problemen mee, en vind het geen zaak om allemaal dingen uit te halen om te kijken waar het aan ligt, was meer benieuwd hoe het kon dat alleen doom 3 er last van had, wel bedankt voor je reactie!
 • Ik denk zelf dat het meer in de drivers van de game zit.
  Wat gerben zegt klopt wel maar een game als doom 3 loopt bij een

  7900gt op ultra al soepel.

  Dus zal toch ergens liggen in drivers die slecht lopen in combo met je gtx.

  Als je nou met gigantische resoluties aan de gang was oke maar dit kan niet.

  Installeer fraps eens, Is een Fps meter progje.
  http://www.fraps.com/download.php
 • oke bedankt, ga het even uitproberen, ik zat toevallig met oblibion rond de 70 en soms springt hij naar beneden, maar voornamlijk rond de 70, al zegt z'n score me totaal niks, doom 3 score zet ik er vanavond ook nog even op
 • Zet anders vsync eens uit, ik merk op mijn pc dat sommige games lekkerder draaien zonder vsync dan met, terwijl het bij andere games weer andersom is.
 • hoi

  na het lezen van je probleem heb ik het onmiddelijk getest
  het is bij mij geen probleem

  de oorzaak is echter wel een combinatie van VGA en CPU samen
  drivers zijn niet de schuldige in dit geval ook niet je Directx

  de 8800gtx en gts hebben namelijk een erg erg hoge snelheid die de meeste
  Cpu's niet kunnen trekken waardoor je ook lag kan hebben door je cpu en niet grafisch .ik heb het gehad met "GRAW" een ( Ageia game ) spel waar je best met physics kan werken.
  je gaat natuurlijk zeggen dat doom3 deze niet ondersteunt [b:968c598aaf]maar[/b:968c598aaf] hij zal wel de cpu de gewenste buffer geven waardoor de game zonder problemen in hoogste reso kan gespeeld worden :wink:

  dus een physics zal je wel lekker vooruit helpen . een lagere reso dus ook
  zolang je cpu het trekt
 • topic is al een maand oud, en de TS heeft niet meer gereageerd, dus heeft weinig zin dit topic omhoog te schoppen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.