Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Een nieuwe TFT monitor.

Anoniem
NoepZor
10 antwoorden
 • Hallo,

  Het is nu toch eens tijd om mijn CRT monitor te vervangen. Maar nu is de vraag natuurlijk welke monitor? Even een paar puntjes op een rij waar ik aan zit te denken:

  - budget is 300-350 euro
  - wordt voornamelijk gebruikt voor het spelen van spellen.
  - 19" dacht ik zelf, dit eigenlijk omdat ik niet ieder jaar een nieuwe videokaart koop en een resolutie van 1280 bij 1024 niet zo zwaar is.
  - breedbeeld of niet? Tja das een goeie, ik zat zelf te denken om eigenlijk niet een breedbeeld te nemen omdat ik er zelf het voordeel niet zo van zie zitten en deze resolutie wellicht problemen kan opleveren met wat oudere spellen?
  - en dan nog de kwestie met wat voor een paneel? Voor het spelen van spellen is een paneel met ware kleuren niet nodig wordt vaak gezegd maar het lijkt mij dat er in spellen dan ook verkeerde kleuren getoond kunnen worden?

  Dus wie heeft er voor mij wat tips/adviezen?

  Alvast bedankt :)
 • Snel TN scherm met beperkte kleurdiepte:
  http://www.samsung.com/nl/products/monitor/lcdmonitors/economy/932bf.asp

  PVA scherm met betere kleuren, maar wel wat trager:
  http://www.samsung.com/nl/products/monitor/lcdmonitors/slimline/940fn.asp
 • Of toch een 22" breedbeeld, je kunt altijd je reso nog wat lager zetten. Keuze zat in dit segment en zal je meer ruimte opleveren (qua pixels) op je bureaublad en applicaties.
 • Dit is de beste die je kan hebben van 19"
  , 2 ms responstijd :D

  http://www.pixmania.be/be/nl/535695/art/samsung/19-tft-scherm-wide-syncma.html
 • Dat is maar net hoe je het bekijkt. Als je niet gaat gamen, en wel fotobewerken, is het een slechte keuze. Hoe je het ook wendt of keert.
 • Bedankt voor de antwoorden tot nu toe mensen :)

  Die 2 samsung schermen zien er top uit, maar is het enige verschil tussen een TN scherm (beperkte kleuren) en een PVA (meer kleuren) die +/- 500.000 kleuren dat het scheelt?

  Een 22" zal natuurlijk wel super zijn kwa oppervlakte noepzor maar hoe bedoel je de resolutie lager instellen? Je zit toch met een TFT vast aan 1 bepaalde optimale resolutie en lager instellen geeft dan een onscherp beeld?
 • Ik heb ondertussen een nieuwe monitor :)
  Door de reply van Noepzor kwam ik er achter dat een 22" monitor ook mogelijk is voor dat bedrag en ik had zoiets van: waarom ook niet? Dus toch een breedbeeld geworden :) Het is een Samsung 226BW geworden.
 • Veel plezier ermee. Ook tevreden over de kleuren?
 • Ja zeker, tot nu toe in ieder geval wel. Er is met de bijgeleverde software ook enorm veel in te stellen ook op het gebied van de kleuren.
 • [quote:e26639984a="R-bin"]Bedankt voor de antwoorden tot nu toe mensen :)

  Die 2 samsung schermen zien er top uit, maar is het enige verschil tussen een TN scherm (beperkte kleuren) en een PVA (meer kleuren) die +/- 500.000 kleuren dat het scheelt?

  Een 22" zal natuurlijk wel super zijn kwa oppervlakte noepzor maar hoe bedoel je de resolutie lager instellen? Je zit toch met een TFT vast aan 1 bepaalde optimale resolutie en lager instellen geeft dan een onscherp beeld?[/quote:e26639984a]

  Ik heb een 19"breedbeeld schermpje en als mijn videokaart een spel niet aankan op 1440 x 900 (standaar 19"resolutie) dan zet ik hem gewoon op 1280 x 800. Je kunt een resolutie altijd lager zetten. Maar de aangegeven resolutie is het maximum. Het beeld wordt wel wat minder scherp maar de performance gaan wel vooruit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.