Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ati HD2400 driver probleem

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Heb toch besloten om de HD2400 te kopen, echter heb ik er nu al problemen mee :S

  Eerst even mijn specs. (low profile)
  P4 2.8 Ghz
  Biostar P4M900-M4
  1 Gb DDR2
  Maxtor 120 Gb
  AOpen FTX 200 watt voeding
  MSI HD2400 (http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1248&maincat_no=130#)


  Het probleem;
  Wanneer ik een spel (bijv. FIFA 2007) opstart liep de eerste keren mijn computer vast, of kreeg een blauw scherm met de melding dat ati2……dll een fout had veroorzaakt. Dit lijkt mij duiden op de drivers. (De standaard bijgeleverde drivers van MSI).

  Hierna heb ik de nieuwste drivers van de Ati website gedownload en geinstalleerd. Echter nu blijf ik problemen houden, maar hij loopt niet echt vast, maar geeft een fout, het spel flikkert, en ik krijg een schermpje van NVU-recovery (ofzoiets) in beeld, dat de beeldscherm-instellingen zijn hersteld. Dit programma is van Ati, en "vangt dus fouten op".
  Maar het spel draait dus nog steeds niet.

  Heb ook nog PES2007 geprobeerd, maar allemaal hetzelfde probleem.

  Volgens mij ligt het aan de drivers, maar wat is de oplossing?!

  Alvast bedankt voor de hulp!!  PS. er zit een klein wit aansluitinkje op de videokaart, met 2 kleine pinnetje, qua uiterlijk lijkt het op een fanaansluiting. Is dit voor extra stroom? De videokaart krijgt toch al voldoende via het PCI-e slot? Waar dient het dan voor?
 • Werkt de kaart met 3DMark?
 • [quote:9734ea9097="O_Tiby"]

  PS. er zit een klein wit aansluitinkje op de videokaart, met 2 kleine pinnetje, qua uiterlijk lijkt het op een fanaansluiting. Is dit voor extra stroom? De videokaart krijgt toch al voldoende via het PCI-e slot? Waar dient het dan voor?[/quote:9734ea9097]

  Als het dit witte dingetje is maar dan male met 2 pins is het voor een fannetje (van de vga??)

  [img:9734ea9097]http://www.ikbenstil.nl/smartImages/2135-c_w239_h179.jpg[/img:9734ea9097]
 • Aha, dat zal wel voor een fan zijn, maar dat is dus niet nodig, hij is passief.


  Heb zelf nog wat dingen geprobeerd, en uitgezocht en het blijkt de driver te zijn, heb nu de bijgeleverde drivers van MSI, nieuwe drivers van MSI en de nieuwste drivers van Ati geprobeerd, echter geen van allen werken.
  Bij de MSI drivers krijg ik een blauw scherm met de fout "ati2dvag", en bij de Ati driver krijg ik NVU recovery ofzoiets.

  Iig het werkt nog steeds niet, googlen geeft dat het een bekend probleem is en dat na herinstallatie met oa drivercleaner, het vaak is opgelost, echter is dit niet bij mij het geval.

  Heb de BIOS van het mobo geupdated, maakt ook geen verschil.


  Heb het idee dat het eraan ligt dat het een nieuwe kaart is en dat de drivers nog niet geheel compitabel zijn. Of heb ik het verkeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.