Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Voedingskabel videokaart

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb net een nieuwe videokaart gekocht, Peak x1900 pro 256 mb. Blijkt er een kabeltje bij te zitten met aan één kant een 6 pins stekker (voor in de videokaart en daaraan vast twee 4 pins stekkers elk met drie draden een gele, zwarte en bruine. Dit had ik niet verwacht. Ik had een een kabeltje verwacht met een 6 pins en een vier pins stekker (2 x zwart, geel, rood). Hoe kan ik de videokaart nu aansluiten? Kan ik een vier pins voedingskabel op slechts één van de beide 3 pins aanluiten of volstaat dit niet?
 • Dat is een kwestie van uitproberen. Maar de videokaart moet wel met die 6-pens aangesloten worden, anders zal ie niet goed werken. Heb je geen twee molexen meer vrij aan je voeding dan?
 • Nee, niet één. Moet al een splitter gebruiken om via de diskdrive een extra aansluiting te maken. Heb dus eigenlijk 2 splitkabels nodig. Tja heb er maar één.
 • Is je voeding wel zwaar genoeg overigens? Je kunt even een paar y-kabeltjes halen bij de computerboer.
 • 350 Watt. Het zou moeten kunnen volgens de specificaties van de kaart. Houdt niks over dat weet ik. Ik merk het wel als ie het niet meer trekt, dan zal ik een nieuwe voeding moeten kopen.
 • De Peak videokaart x1950 pro 256 mb; behalve het aansluitingsslot van de videokaart zelf zitten er aan de andere zijde nog twee smallere aansluitingen aan de videokaart. Beide met 20 contactpuntjes als ik goed geteld heb.
  Waar zijn die voor? De kaart die ik nu in de pc heb zitten (TI Radeon x740 xl) heeft ook één extra aansluiting, er zit een stekkertje aan die naar een s-video/scart/composite out gaat. Dit is wel een hele andere aansluiting. Gewoon een stekkertje dat niet op zo'n sleuf met 20 contactpuntje vastzit maar meer in een contrastekkerachtig geval (lekker onduidelijk, hopelijk niet té onduidelijk). Het gaat dus om een OUT voor video etc die nooit gebruikt heb. Ik neem aan dat ik die dus niet aan hoef te sluiten en dat dat ook geen onvoorziene slechte gevolgen heeft???
  Kan ik die twee 20 'contact' sleuven gewoon laten zitten voor wat ze zijn?
  Wat een gedoe zo'n videokaart vervangen.

  Op de onderstaande link zijn de aansluitingen linksboven op de kaart zichtbaar.
  http://www.peakhardware.com/DB/Products/VGA%20Cards/ATi/Radeon%20X1950%20Series/X1950PRO_512-%20256MB_256bit_DDR3.pdf
 • Zou je volgens mij niets mee hoeven doen. Tsja, het is altijd een gezoek als je het voor de eerste keer doet. :-) Je denkt wel om de drivers? Dus eerst de nvidia drivers verwijderen, voor je de kaart verwisselt.
 • De contactjes aan de bovenkant zijn voor een crossfire bridge.

  350watt is wel erg krap, ik zou dus wel een nieuwe voeding kopen, dan hoef je ook niet te hatsaflatsen met 2 Y stekkers waar niet genoeg power doorheen kan komen en mssn kun je dan wel gewoon je nieuwe PSU voor evt. een nieuwe computer gebruiken. Koop dan een goede 500watt PSU voor 50 euro.
 • Heb je een goeie tip voor een voeding? Niet te duur liefst.
  Zit er aan een nieuwe voeding standaard een voedingskabel die twee diskdrives voedt? Of moet je hiervoor een splitkabel gebuiken? Dank voor jullie reacties trouwens.
 • [quote:ac55e59caa="wim van uden"]Zit er aan een nieuwe voeding standaard een voedingskabel die twee diskdrives voedt? [/quote:ac55e59caa] Welke aansluitingen op een voeding zit, kun je checken op de site van de fabrikant. [quote:ac55e59caa="wim van uden"]Of moet je hiervoor een splitkabel gebuiken? [/quote:ac55e59caa] Voor de HD's en optische apparaten kan dat wel. Maar de videokaart kun je beter op (een) aparte kabel(s) zetten. Dus die niet gedeeld worden door HD's en/of optische apparaten.
  [quote:ac55e59caa="wim van uden"]Heb je een goeie tip voor een voeding? [/quote:ac55e59caa] Je zou op GoT het "Welke voeding heb ik nodig" topic kunnen checken http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1237546
 • Is dit wat: Antec Basiq BP500U-EC - voeding - 500 Watt
  Algemeen
  Type apparaat: Voeding - actieve Power Factor Correction (PFC) - intern
  Naleving van specificatie: ATX12V 2.01
  Voeding
  Input Voltage: 100-240 Volt wisselstroom V
  Input Voltage Marge: ± 10%
  Vereiste frequentie: 47 - 63 Hz
  Input Connector(s): 1
  Output Voltage: +3.3, +5, ±12 V
  Output Connector(s): 4-PIN interne voeding, voeding, 4-pens ATX 12 Volt connector, 15-pens seriële ATA-voeding, 6-pins PCI Express voeding, voeding 24-pins ATX met afneembaar 4-pins deel
  Stroomuitgang Connector Details:
  2 x voeding, 4-pens ATX 12 Volt connector
  1 x voeding 24-pins ATX met afneembaar 4-pins deel
  15-pens seriële ATA-voeding
  4-PIN interne voeding
  6-pins PCI Express voeding
  Geleverde energie: 500 Watt

  Of is de Coolermaster eXtreme Power 550W (RP-550-PCAP) beter?


  Grrag ook informatie over:
  Op mijn moederbord zit een 20 stekker, er naast zijn nog 4 pinnetjes zichtbaar (zijn dus vrij). Kan ik hier de 24 pins stekker van de voeding opdrukken of is het beter om toch 20 pins blijven gebruiken?
  Er zijn ook stekkers met een los te koppelen 4 pins stukje. Vandaar de vraag. Gewoon de 24 pins stekker op het moederbord drukken of het 4pinstukje afkoppelen en gewoon weer 20 pinnen erindrukken en de 4 pinnetjes op het moederbord vrijlaten?
 • [quote:ba3479bdac="wim van uden"] Antec Basiq BP500U-EC - voeding - 500 Watt (..) Of is de Coolermaster eXtreme Power 550W (RP-550-PCAP) beter? [/quote:ba3479bdac] Het zijn beide A-merken. Dus beide zullen voldoen. Ik zelf heb alleen ervaring met een Cooler Master eXtreme Power 430 Watt, die prima blijkt te voldoen in de hoofd PC uit mijn onderschrift.
  [quote:ba3479bdac="wim van uden"] Op mijn moederbord zit een 20 stekker, er naast zijn nog 4 pinnetjes zichtbaar (zijn dus vrij). Kan ik hier de 24 pins stekker van de voeding opdrukken of is het beter om toch 20 pins blijven gebruiken? [/quote:ba3479bdac] In mijn P5B gebruik ik de 20 + 4 connector. Deze zijn dus beide ingeplugd.
 • Ok dank je wel. Ik ga voor de Coolermaster. Toch even checken wat betreft de 20 + 4 stekker. Jij hebt ze allebei ingeplugd. Misschien nog even benadrukken dat met mijn huidige voeding er een 20 pins vast zit aan mijn moederbord van 24 pins. Ik heb dus de keus om er straks met de nieuwe voeding weer 20 pins aan te koppelen maar kan ook 24 pins gebruiken. 24 pins is dus geen probleem? Als het maar geen schade geeft! Is het beter?
 • [quote:39f041de67="wim van uden"] 24 pins is dus geen probleem? Als het maar geen schade geeft! Is het beter?[/quote:39f041de67] Op bladzijde 2 van mijn topic over onderwerp Harddisk voor oud moederbord of Nieuw moederbord CPU RAM maakt het volgens gerben niets uit. Op bladzijde 3 staat een foto van mijn PC waarop die 24 pins stekker te zien is. Om welk merk/type moederbord gaat het eigenlijk.
 • Ik zie het. Op pag 2 zie ik een foto zoals die bij nu vastzit. 20 pins stekker in 24 pins 'ontvanger'. Ik heb gekeken wat mijn moederbord specificaties er over zeggen:
  [i:c0a4525864]ATX 24-Pin Power Connector: ATX1
  This connector allows you to connect an ATX 24-pin power supply. To
  connect the ATX 24-pin power supply, make sure the plug of the
  power supply is inserted in the proper orientation and the pins are
  aligned. Then push down the power supply firmly into the connector.
  You may use the 20-pin ATX power supply as you like. If
  you’d like to use the 20-pin ATX power supply, please plug your
  power supply along with pin 1 & pin 13 (refer to the image at the
  right hand). There is also a foolproof design on pin 11, 12, 23 & 24
  to avoid wrong installation.[/i:c0a4525864]

  Volgens mijn bescheiden mening na een aantal uren pluizen op het internet is dat het wel beter is om de 24 pins te gebruiken, de power supply is groter en vollediger.

  Dank je wel, voor je reacties!
 • Nogmaals dank voor jullie hulp/adviezen. Ik heb er een nieuwe voeding ingezet coolermaster extreme power 430 watt en een videokaart Peak Radeon x1950 pro. Alles draait weer als een tierelier. 24 pins stekker ingestoken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.