Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Film op tv wordt streperig (vanaf computer)

Anoniem
Marwinius
7 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Het volgende probleem doet zich voor. Ik heb een 22 inch beeldscherm van Acer (X222W) gecombineerd met een 8600GTS Geforce. Nu wil ik graag films kijken op mijn tv vanaf de computer. Het betreft een vrij simpele tv (geen breedbeeld en maar 60 HZ). Nu heb ik met een s-video vanaf de computer naar de tv verbonden. Met tussenkomst van een dvd-recorder van Sony, type RDR-HX727). Nu heb ik eigenlijkl twee problemen. Ten eerste doet het scherm op tv streperig aan wanneer ik deze verbindt met de computer. Verder wanneer ik mijn computerbeeldscherm instel op 1680x1050 (en tv staat dan op 1024x768), krijg ik maar een klein gedeelte op mijn tv scherm te zien en door middel van 'schuiven'. Maar het grootste probleem vind ik het 'streep' effect. Waardoor kan ik dit laten verdwijnen?
  Ik hoop dat mijn probleem een beetje duidelijk is voor jullie en dat het opgelost kan worden. Mocht iets onduidelijk zijn dan hoor ik het graag.

  Groet,
  Marwinius
 • het streep effect kan je misschien veranderen door de vernieuwingsfrequentie aan te passen. Probeer daar eens een beetje mee te spelen en waarschijnlijk is het dan opgelost.
 • deze kan ik niet aanpassen. Staat standaard op 60hz voor de tv, kan niet worden veranderd. De tv kan maar 60hz aan.
 • dat van je videokaart kan je waarschijnlijk wel aanpassen (rechtermuisknop op bureaublad en dan iets met beeldinstellingen)
 • heeft weinig zin omdat de tv niet hoger aan kan en de videokaart 60hz verzendt
 • Niemand anders een idee waar dit vandaan komt en/of het verholpen kan worden?
 • ik denk dat je tv-signiaal te zwak is. Ik heb dit zelf ook. probeer zoveelmogelijk stalen tv pluggen te nemen. je zou ook ergens een kastje kunnen kopen dat het signiaal versterkt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.