Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Club3d nvidia 8600 GT problemen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Nieuw hier, heb wel eens een Computer!Totaal gekocht. Ik heb 1 maand geleden een nieuwe pc in elkaar gezet:

  - Intel E6550: Core 2 Duo (2x 2.333 Mhz), Fsb: 1333 Mhz
  - Asus P5KC, Fsb 800 - 1333 Mhz
  - MDT 2 Gb DDR 2, 800 Mhz
  - Club 3D nVidia Geforce 8600 GT Silent 512 Mb (passive cooling)
  - Seagate Barracuda 500 gb Sata(2, even vergeten)
  - CPU fan: Arctic cooling freezer 7 pro
  - Arctic cooling 8L (extra stille case fan bovenaan) (lucht de kast uit)
  - Zalman case fan onderin (lucht de kast in, blaast op videokaart)

  Goed, alles aangesloten. Ubuntu (Linux) werkt goed. Windows XP werkt goed. Op het eerste gezicht: niks mis. Maar toen de problemen. Bij Spelletjes (en andere dergelijke zware belastingen voor de videokaart / (ram geheugen?)) liep hij vast (muurvast zeg maar, helemaal niks kan ik doen).

  Wat blijkt: hoe hoger de grafische instellingen bij de spelletjes, hoe sneller hij vast loopt. Memtest86+ een paar keer gedaan, geen errors. De processor een half uur lang 2 programma's tegelijk priemgetallen laten berekenen (beide cores 100%) dan gebeurt er niets.

  De zalman koeler die op de kaart blaast heb ik er later bijgezet, de temperatuur wordt (alle koelers op hoogste RPM) 52 graden. Ik heb getest met Colin McRae demo op high settings (1024 x 768 en high quality enzo), met Halo (op 1024 x 768 alles op het hoogst) lekker snel allemaal, maar na een tijdje 5 - 20 min loopt hij vast, het geluid blijft ook haken op 1 frequentie. De temperatuur kan het dus niet zijn?

  Ik kreeg nog de tip dat het aan de drivers zou kunnen liggen, heb ook een beetje andere versions geprobeerd, maar dat helpt ook niet.

  Verder heb ik niet geoverclocked. HD is 42 graden, CPU zit rond 30 graden, MB zit rond 30 graden.

  Lang verhaal :P, enig idee?
 • Lijkt me toch de videokaart dan.

  Om dat helemaal uit te sluiten:

  Kast open, tafelventilator ervoor, en kijken of het dan wel gaat.

  Hoe lang heb je memtest gedraaid?
 • Memtest heb ik een paar uur gedraaid (3 - 4 uur). Volgens mij hebben we geen tafelventilator :P.

  Met Linux (Ubuntu 7.04 Feisty) heb ik trouwens nog geen problemen gehad (ja logisch, die driver van nvidia werkt weer niet :S).

  Edit: Toch is het rot om het terug te sturen, ze gaan daar echt geen spelletjes spelen :P, dan zeggen ze gewoon dat het aan iets anders ligt.
 • [quote:09a0ce9467="Ideswa"]Volgens mij hebben we geen tafelventilator :P.
  .[/quote:09a0ce9467]Dan word het heel erg hard blazen. :Pnee, Misschien van vrienden of buren lenen?

  en nog even, het kan denk ik wel de tempratuur zijn. Aangezien hij nog niet gelijk heet hoeft te zijn. Hij kan ook heet worden als hij intensief een game aan het spelen is.
 • Ik heb logs gemaakt! De laatste log is 3 seconden voordat hij vastloopt ongeveer. Hij logt nl. elke 4 seconden. Op stofzuigerstand max. 52 graden, computer op z'n kant (geen extra case-fan die op de kaart blaast) wordt hij 74 graden.

  Maarja ik ga wel even kijken of die "tafelventilatorproef" nog gaat lukken :P
 • [quote:99c196c25a="Ideswa"]Met Linux (Ubuntu 7.04 Feisty) heb ik trouwens nog geen problemen gehad (ja logisch, die driver van nvidia werkt weer niet :S). [/quote:99c196c25a] Dat komt omdat je die nVidia drivers die je kunt installeren in Ubuntu 7.04 Feisty via Systeem > Beheer > Beperkt ondersteunende stuurprogramma's, te oud zijn voor jouw nvidia 8600 GT. Daarvoor zou je de Linux drivers van de nVidia site kunnen downloaden. Maar omdat je de nVidia drivers van de nVidia site, niet kunt installeren terwijl X draait, kun je de volgende "workaround" doen. Typ in een Terminalvenster het volgende commando
  [code:1:99c196c25a]
  sudo rm /tmp/.X0-lock
  [/code:1:99c196c25a] Zonder dat bestand weet de nVidia installer niet dat X nog draait, zodat je de drivers veilig kun installeren.

  [quote:99c196c25a="Ideswa"]Ik kreeg nog de tip dat het aan de drivers zou kunnen liggen, heb ook een beetje andere versions geprobeerd, maar dat helpt ook niet. [/quote:99c196c25a] Dat zou kunnen. Had je voordat je de nieuwe nVidia drivers installeerde, de ingebouwde drivers van XP SP2 weggepoets via Driver Cleaner Pro? Indien je Windows versie XP met Service Pack 2 is, zou je het volgende kunnen proberen. Verwijder eerst weer via Configuratiescherm > Software geïnstalleerde nVidia drivers. Dan start je in veilige modus Driver Cleaner Pro. En via optie Cab Cleaner Driver cab en SP2.cab verwijder je de meegeleverde drivers van Service Pack 2. Dit kan enige tijd duren. Dan klik je op driver cleaner en selecteer de nvidia driver, zodat je die kunt verwijderen. Dan reboot je naar normale modus, en installeer de nVidia drivers.

  [quote:99c196c25a="Ideswa"]De zalman koeler die op de kaart blaast heb ik er later bijgezet, de temperatuur wordt (alle koelers op hoogste RPM) 52 graden. [/quote:99c196c25a] Dat lijkt me niet te hoog voor een passieve gekoelde videokaart. Had je dit ook gecheckt met SIW? Check ook nog deze Thread op GoT over onderwerp GPU Temperatuur 8600GT Silent. Had je de videokaart ook nog getest met de 3DMark06?
 • Ik heb het al voorelkaar gekregen de nvidia driver in Linux te installeren. X afsluiten dan hardcore terminal, daar deins ik na 2 jaar Linux (Ubuntu / SuSE) niet meer voor terug :P. Het probleem was dat X niet meer opstartte nadat de driver geinstalleerd was :-? .

  Dat Driver Cleaner Pro ga ik even proberen. Bedankt voor de tip.
 • Driver cleaner hielp niet (alle instructies gevolgd). Dan maar terugsturen, of nog even een tafelventilator regelen :P.
 • ik had eerst het zelfde probleem maar ik heb bij alternate deze besteld: http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=JZZ%2335&.

  ik heb nu helemaal geen problemen meer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.